Ελλάδα - Κορωνοϊός: Μέσω sms ενημέρωση και προτροπή να "μείνουμε σπίτι"

Και αίφνης τα κινητά άρχισαν να δονούνται... Ο αιφνιδιασμός έδωσε τη θέση του στο φόβο αλλά και την έκπληξη καθότι είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Κυβέρνηση μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβαίνει σε μία τέτοια κίνηση... Τι εννοούμε;  Μήνυμα με τη μορφή alert μέσω της υπηρεσίας 112 στέλνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς όλους τους πολίτες δίνοντας οδηγίες για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Παράλληλα, ενημερώνει το κοινό και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι όσο γίνεται περισσότερο για να μην εξαπλωθεί ο ιός. Η βασική οδηγία είναι "Μείνετε στο σπίτι" τόσο για τις ευπαθείς ομάδες όσο όμως και για τον γενικό πληθυσμό: "Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης". 

Αναλυτικά το μήνυμα (έχει και αγγλική έκδοση) αναφέρει «Ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο. Γενικός πληθυσμός: Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης. Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο. Τηρείτε τους κανόνες υγιεινής. Μην βάζετε εσάς και άλλους σε κίνδυνο».