Ελλάδα - Lockdown: Ούτε κυνήγι, ούτε ψάρεμα...

Κοίτα να δεις που βρήκε τρόπους η Κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα...  Την επέκταση της άδειας των κυνηγών για έναν χρόνο προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πριν από λίγο στην ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας αποκλείοντας το ενδεχόμενο τόσο οι κυνηγοί όσο και οι ερασιτέχνες ψαράδες να εξαιρεθούν από τις καθολικές απαγορεύσεις.

Όπως επανέλαβε «η μετακίνηση για ψάρεμα ή κυνήγι δεν επιτρέπεται» και πρόσθεσε ότι σύντομα θα υπάρξει σχετική ρύθμιση για επέκταση της κυνηγετικής άδειας για έναν ακόμα χρόνο.

Αναφορικά με τους ελέγχους που διενεργούνται από τις αρχές από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, οπότε και τέθηκε σε ισχύ το lockdown, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι έχουν διενεργηθεί 181.138 έλεγχοι, έχουν διαπιστωθεί 2.975 παραβάσεις κι έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 779.650 ευρώ και διοικητικές πράξεις για αναστολή λειτουργίας 15 ημέρων σε 29 καταστήματα. Οι σημαντικότερες παραβάσεις αφορούν σε μη χρήση μάσκας, μη αποστολή SMS ή έλλειψη βεβαίωσης μετακίνησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι πρέπει «να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας και να μην ξεχνάμε ότι όλες είναι κατ’ εξαίρεση και μόνο».  Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων, ώστε να αποδώσουν και να μπορέσουμε να περάσουμε πιο κανονικές γιορτές.

Διευκρινήσεις

Διευκρινίσεις για τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι για τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους ισχύουν τα εξής:

# Σε περίπτωση μετάβασης σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος ή κατηγορούμενος, αυτή αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή τη βεβαίωση του δικηγόρου.

# Για μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση, αυτή αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, αν υπάρχει.

# Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική αρχή, δικηγόρο ή συμβολαιογράφο, αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας, ή βεβαίωση δικηγόρου, ή συμβολαιογράφου, που πιστοποίει με αποστολή εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την κλήση-πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.

# Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύεται από τη σχετική φόρμα τύπου και επιτρέπονται και εκτό περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για τους μάρτυτες, αν πρέπει να καταθέσουν εκτός περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους. 
Επισημαίνεται, ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, της μετάβασης πρέπει να προηγείται αποστολή SMS στο 13033 με Κωδικό 3.
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News