Ελλάδα: Νέα άδεια (εξαήμερη) για τον Κουφοντίνα

Δεν αποτελεί πλέον... είδηση. Και όπως όλα δείχνουν, θα μάθουμε να ζούμε μ' αυτή παρά τις αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα και κυρίως από την Αμερικανική διπλωμτία... Αναφερόμαστε στον Δημήτρη "Λουκά" Κουφοντίνα, ο οποίος θα λάβει μία ακόμη άδεια τις επόμενες ημέρες. Ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έξι ημέρες, όπως ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο των φυλακών.

Και για όσους αναρωτηθούν γιατί έξι ημέρες και όχι τέσσερις; O μέχρι τώρα καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια (και 25 χρόνια κάθειρξη, για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες) για εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», λάμβανε άδειες τεσσάρων ημερών συν δύο ημέρες ακόμη ως οδοιπορικά. Επειδή όμως, λόγω των έργων του Μαλιακού μειώθηκε κατά 17 χιλιόμετρα η απόσταση μεταξύ της αγροτικής φυλακής του Βόλου όπου κρατείται και του Βαρνάβα που βρίσκεται η κατοικία του, συνεπώς δεν υπερβαίνει τα 300 χλμ. που αποτελούν προϋπόθεση για να δοθούν οδοιπορικά, οι μέρες που του χορηγήθηκαν αυξήθηκαν.

Έτσι, αυτή τη φορά το Συμβούλιο ενέκρινε εξαήμερη άδεια στον αρχιεκτελεστή της «17Ν» Υπενθυμίζεται ότι, στα τέλη Δεκέμβρη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε πάρει την τελευταία, μέχρι στιγμής, άδειά του, η οποία ήταν τεσσάρων ημερών και πέρασε την Πρωτοχρονιά με την οικογένειά του... 

Από τον περασμένο Αύγουστο, ο Δ. Κουφοντίνας κρατείται στις  φυλακές του Βόλου από όπου και θα λάβει τη νέα του άδεια.  Oι κρατούμενοι της συγκεκριμένης φυλακής συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν διάφορες εργασίες, όπως μάζεμα λαχανικών, φρούτων, ελιών, παραγωγή αρτοσκευασμάτων ή ενασχόληση με την κτηνοτροφία. Και ο "Λουκάς" εκτελεί χρέη ...φούρναρη. Η φυλακή έδωσε το πράσινο φως στον ισοβίτη επειδή είχε τηρήσει τους όρους των προηγούμενων αδειών.

Όπως είναι γνωστό, το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών σταθμίζει αν ο κάθε κρατούμενος, ανεξάρτητα από το αδίκημα και το ύψος της ποινής, πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και αυτές αφορούν στη συμπλήρωση των πραγματικών χρόνων έκτισης της ποινής και ότι δεν έχει στο… μητρώο του καμία πειθαρχική ποινή.  Επιπλέον, οι αρμόδιοι σταθμίζουν το γεγονός ότι ο κρατούμενος κάνει καλή χρήση της άδειάς του και επιστρέψει εγκαίρως στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ