Ελλάδα: Νέα άδεια για τον Κουφοντίνα

Νέα άδεια, την τρίτη κατά σειρά από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου – βρίσκεται εκεί από τον περασμένο Αύγουστο - όπου κρατείται, ζήτησε και πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.  Ο «Λουκάς» της 17Ν (σ.σ. έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες και δεν έχει δείξει μεταμέλεια ούτε για ένα λεπτό), θα βρίσκεται εκτός φυλακών από αύριο Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου και για 6 ημέρες (4 ημέρες άδεια συν δύο ημέρες για τα οδοιπορικά του) κάτι που σημαίνει ότι φέτος θα αλλάξει τη χρονιά στο σπίτι του και όχι στη φυλακή ο καταδικασμένος και αμετανόητος τρομοκράτης. Η φυλακή είπε για μία ακόμη φορά το «ναι» στον πολυισοβίτη, αφού έχει τηρήσει τους όρους των προηγούμενων αδειών.

Να σημειώσουμε εδώ ότι άμεσα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε την είδηση ως εξής: «Είναι «σίγουρα η κατάλληλη στιγμή» για να βγάζεις έξω έναν τρομοκράτη και μάλιστα τον πιο φονικό και διάσημο...σαν να λες σε όσους βάζουν τις βόμβες «μην ανησυχείτε για τίποτε εμείς είμαστε εδώ»....ντροπή»

Το «όχι» στον Σάββα Ξηρό

Σύμφωνα με τον νόμο, κάθε δύο μήνες, οι κρατούμενοι δικαιούνται να ζητήσουν νέα άδεια, εφόσον έχουν τηρήσει πιστά τα όσα έχει ορίσει το συμβούλιο της φυλακής για την χορήγηση της άδειας τους. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, το συμβούλιο Εφετών Πειραιά είπε «όχι» στον Σάββα Ξηρό, ο οποίος υπέβαλλε αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η περίπτωσή του εμπίπτει στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη της ποινής του πριν ανοίξει η πόρτα των φυλακών για αυτόν. Αντίθετα, ο εισαγγελέας στην πρόταση του προς το συμβούλιο είχε την γνώμη ότι ο Σάββας Ξηρός δεν μπορεί να κάνει επίκληση του επίμαχου άρθρου, το οποίο κατά την κρίση του δεν αφορά τους πολύ-ισοβίτες.

Με πληροφορίες από την "Καθημερινή"