Ελλάδα: Νέα ... πόρτα στο αίτημα άδειας του Κουφοντίνα

Μα είναι δυνατόν; Να μην σκέφτονται οι δικαστές τις μέλισσες; Να μην υπολογίζουν τον ιδρώτα που χύνει κάθε πρωί ο "Λουκάς" στο φούρνο των φυλακών για να φτιάξει το ψωμί των συγκρατουμένων του; Κι όμωφς δεν το έκαναν. Αποτέλεσμα; Απορριπτική (για 4η φορά) ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου και στο νέο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση πολυήμερης άδειας με παραμονή στο σπίτι του στην Αττική.

Με το υπ' αριθμόν 10/2020 βούλευμά του, το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα ή "Λουκά", που είχε προσφύγει στο Συμβούλιο, μετά την απόρριψη του σχετικού αιτήματός του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Κασσαβετείας.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, εκτελεστής της «17 Νοέμβρη» υπέβαλε αίτηση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών πολύ πριν την εορταστική περίοδο (9 Δεκεμβριου), ώστε να του χορηγηθεί άδεια διάρκειας εννέα ημερών, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε μερικές ημέρες αργότερα (13/12) και μετά την πρόσφατα συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου ήταν αρνητική. 

Οπως είναι γνωστό κρατείται στις αγροτικές φυλακές Κασσαβετείας Βόλου από τον Αύγουστο του 2018, όταν μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού... Εχει λάβει στο σύνολο έξι άδειες, από τις φυλακές Κορυδαλλού και την Κασσαβέτεια, καμία μεγαλύτερη των τεσσάρων ημερών, ενώ για το θέμα της άδειας, είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στις 2 Μαΐου 2019, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και πήρε εξιτήριο στις 3 Ιουνίου πέρυσι.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι "πληρώνει" την άδεια που είχε λάβει πέρυσι την Πρωτοχρονιά όταν και "συνελήφθη" να περπατάει μεσημέρι στην Σταδίου (σ.σ. ήταν η πρώτη φορά που του είχαν επιτρέπει να κινηθεί σε όλο το εύρος του Νομού Αττικής, λόγω και των εορτών)  υπό τη συνοδεία… ασφαλείας ιδρυτικού μέλους του Ρουβίκωνα!  Κίνηση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο αφού όπως είναι γνωστό σε δρόμους κοντά στην Σταδίου, ο Λουκάς είχε εκτελέσει (μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της "17 Νοέμβρη") τον Παύλο Μπακογιάννη, τον Νίκο Μομφεράτο αλλά και τον Θάνο Αξαρλιάν... 

Και ακόμη περισσότερο είχε ενοχλήσει η ανάρτηση που είχε κάνει ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, που έγραφε χαρακτηριστικά: «Αυτοί οι δρόμοι φτιάχτηκαν για να περπατάμε εμείς».