Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα: Οι "Αγριες Μέλισσες" φταίνε είπε ο καθηγητής αλλά δεν τον έσωσαν...

Ελλάδα: Οι “Αγριες Μέλισσες” φταίνε είπε ο καθηγητής αλλά δεν τον έσωσαν και 20 μήνες με τριετή αναστολή

|

Εκπαιδευτικός στο Μοσχάτο… Δήλωσε αθώος για την καταγγελία εις βάρος του από 12χρονη μαθήτρια λέγοντας στην απολογία του «Η 12χρονη πήρε την ιδέα από τις Άγριες Μέλισσες»

Αχ αυτές οι Αγριες Μέλισσες. Το τηλεοπτικό σίριαλ έφτασε έως την αίθουσα δικαστηρίου αλλά δεν έσωσε τον κατηγορούμενο.. Τι εννοούμε;  Ένοχος για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο 45χρονος καθηγητής ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 12χρονης μαθήτριας σε Γυμνάσιο του Μοσχάτου. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης, 20 μηνών, κατά συγχώνευση, με τριετή αναστολή. 

Τι σχέση έχουν όμως οι “Αγριες Μέλισσες”;  Ηταν μέρος της υπερασπιστικής γραμμής του κατηγορούμενου στο διάλογό του με τον πρόεδρο του δικαστηρίου…  Εν αρχή, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του εκπαιδευτού για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.. “Δε θα μακρηγορήσω, ήταν ενδελεχής η ακροαματική διαδικασία, προέκυψε ότι τέλεσε τις πράξεις ο κατηγορούμενος. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις που ανάγονται στη γενετήσια σφαίρα και πρόσβαλε την τιμή της μαθήτριας” .

Στην συνέχεια, ο 45χρονος στην απολογία του δήλωσε αθώος και υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό που καταγγέλλει η μαθήτρια δεν έλαβε ουδέποτε χώρα. “Το περιστατικό αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ” .

Απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου εάν γνωρίζει την καταγγέλλουσα μαθήτρια, ο εκπαιδευτικός υποστήριξε “δεν μπορώ να πω σίγουρα ότι έχω στο νου μου ποια είναι, συμπεραίνω. Δεν έχω μάθει παιδιά α’ ταξης διότι δεν συμμετέχουν τόσο πολύ στο μάθημα”.

Και ακολούθησε ο διάλογος: 

Πρόεδρος : Έχει αναφερθεί ένα περιστατικό με την μπλούζα μίας μαθήτριας γ’ γυμνασίου η οποία της έπεσε μέσα στην τάξη και μία φράση που είπατε “μας φούντωσες”.

Κατηγορούμενος : Το είπα για την επαναφέρω στην τάξη, το είπα σαν καυστικό χιούμορ. Το έκανε στα πλαίσια της ωραιοπάθειας.

Πρόεδρος : Εγώ θα έλεγα “μας φούντωσες” μόνο εάν είχα ερωτικό ενδιαφέρον. Επίσης έχει αναφερθεί ότι αφήνατε ανοικτή την πόρτα της τουαλέτας.

Κατηγορούμενος : Ήταν στενή η τουαλέτα, γι αυτό δεν έκλεινα πόρτα, ήταν ένα επί ένα.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο να συμβεί όλο αυτό; Γιατί να πει η μαθήτρια κάτι που δεν έγινε;

Κατηγορούμενος : Δε γνωρίζω. Μάλλον λόγω του σήριαλ Άγριες Μέλισσες ( σ.σ. η 12χρονη αναφέρει στην κατάθεση της ότι το έχει δει τη σειρά) , έχω ακούσει ότι εκεί συμβαίνουν πράγματα ανάρμοστα.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου υποστήριξε στην αγόρευση του πως κατά την άποψη του η 12χρονη, έχοντας τις παραστάσεις από το συγκεκριμένο σήριαλ, όταν είδε ότι υπάρχουν μαθήτριες έτοιμες να καταγγείλουν τον εν λόγω καθηγητή στον διευθυντή, αποφάσισε να αναλάβει τον ρόλο του αυτόκλητου σωτήρα και κατήγγειλε τον καθηγητή χωρίς να έχει συμβεί τίποτα.

Οι καταθέσεις 

Στην κατάθεσή του ο πατέρας της 12χρονης είπε στο δικαστήριο: «Με κάλεσε η κόρη μου στο τηλέφωνο και μου είπε «μπαμπά θέλω να σου πω κάτι σοβαρό».

Μου είπε ακριβώς «είναι ένας καθηγητής που μιλάει με άσχημο τρόπο για τον άσχημο λόγο. Μετά από μία ώρα περίπου, με κάλεσε η πρώην γυναίκα μου και μου είπε «θέλω να σου πω κάτι σοβαρό αλλά δε θέλω να της πεις της κόρη μας, ότι σου το είπα». Μου είπε ότι η κόρη μας έμεινε τελευταία στην τάξη και ο καθηγητής της έκλεισε την πόρτα και της ζήτησε να ξαπλώσει στο θρανίο για να της κάνει μασάζ. Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και πήρα τηλέφωνο τον διευθυντή. Μου είπε ότι θα λύσει το θέμα μέσω δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εγώ θεωρώ ότι έπρεπε να ενημερωθούν πρώτα οι γονείς και το τμήμα ανηλίκων της ασφάλειας. Στις 4 μίλησα με την κόρη μου στο φροντιστήριο, ήταν σε ψιλο-σοκ. Μου είπε ότι άρχισε να την χαϊδεύει στην πλάτη και λαιμό και της ζήτησε να της βγάλει την μπλούζα για να της κάνει μασάζ. Του είπε «τι λες ρε; » και άνοιξε την πόρτα και έφυγε ουρλιάζοντας. Μετά υπήρξαν και άλλα κορίτσια που έκαναν καταγγελίες της γ´ γυμνασίου μου είπε ο διευθυντής. Τα κανάλια λέγανε ότι υπήρχαν και άλλες καταγγελίες προγενέστερα. Η κόρη μου απλά μου είπε το περιστατικό. Μου είπε «μπαμπά δε θέλω να μιλήσω ξανά για αυτό το περιστατικό».

Στην κατάθεσή της η μητέρα του παιδιού ανέφερε: «Η κόρη μου, μου είπε πως έγινε κάτι σοβαρό με έναν καθηγητή. «Δεν μπορώ να σου πω λεπτομέρειες» μου είπε. Μου είπε για ένα καθηγητή ο οποίος της είπε κάποια πράγματα σοβαρά, σεξουαλικού περιεχομένου. Της είπα ηρέμησε, θα πάρω τον διευθυντή τηλέφωνο. Με πήρε μετά από δέκα λεπτά που ήταν σπίτι, μου είπε ότι επρόκειτο για τον καθηγητή τεχνολογίας και πως ντρέπεται να μου πει λεπτομέρειες. Ενημέρωσα τον διευθυντή, μου είπε επειδή έχω και άλλες καταγγελίες από κορίτσια, να μάθετε λεπτομέρειες, για να το αναφέρω. Την παίρνω πάλι την κόρη μου και μου λεει «ήμουν η τελευταία στην τάξη, μάζευα τα πράγματα για να βγω στο διάλειμμα και μου λέει «βγάλε την μπλούζα σου και κάτσε στο θρανίο», εγώ άρχισα να φωνάζω και να ουρλιάζω, δύο αγοράκια με άκουσαν, φόραγαν μάσκα και κουκούλα, και έκαναν κάτι σαν αντιπερισπασμό και κατάφερα να φύγω, είδα ότι έκλεισαν την πόρτα». Η κόρη μου δεν ανέφερε τα αγόρια στην κατάθεση της διότι δε το θεώρησε σημαντικό. Πήρα τον διευθυντή και του τα είπα. Και μου λέει τότε, «α και έκανε τον αθώο για τις υπόλοιπες καταγγελίες».

Κατάθεση στο δικαστήριο έδωσε και ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Από δύο παρά τέταρτο και μετά είχα, τηλεφώνημα από μητέρα και μετά από τον πατέρα της μαθήτριας για το τι συνέβη. Εκείνη την ημέρα νωρίτερα είχαν έρθει μαθητές που έκαναν πρόβα παρέλασης και μου ανέφεραν για κάποιες στάσεις σώματος που είχε την ώρα της πρόβας και κάποιες ματιές που έδειχνε ο συγκεκριμένος καθηγητής. Αρνήθηκε τα πάντα σε σχέση με τις αιτιάσεις των μαθητριών, που ανέφεραν ότι είπε φράσεις όπως «ωραία κορμοστασιά», «ωραίο σώμα» και κάποια σχόλια για το πίσω μέρος του σώματος τους. Η γυμνάστρια μου είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει μόνο τη φράση «ωραίο σώμα» για παρέλαση. Και εκεί έληξε. Μετά ήρθαν και άλλα κορίτσια μου είπαν συγκεκριμένα πράγματα, ότι τα ανεβάζει για πολλή ώρα στον πίνακα, για να σκύβουν και να βλέπει από κάτω, ότι κάνει σχόλια για το μπροστά και πίσω μέρος του σώματος τους. Η εικόνα που μου έδωσε εμένα ο καθηγητής είναι ενός ιδιαίτερα αγαθού ανθρώπου που δεν κατανοεί τι του λες».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί