Ελλάδα: Όποιοι παρελάσουν κινδυνεύουν με δύο χρόνια φυλάκιση (!!!)

Και με την βούλα πλέον έχουμε την ματαίωση των εκδηλώσεων για τις φετινές απόκριες.. Κι αυτό γιατί ανακοινώθηκε πριν από λίγο η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ματαίωση των εκδηλώσεων με την υπογραφή τόσο του κο Κικίλια (Υγείας) όσο και τον Χρυσοχοϊδη (Προστασίας του Πολίτη) και Θεδωρικάκου (Εσωτερικών)...  Κι όπως τονίζεται «λόγω του άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την από 27.02.2020 Εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19. Καλούνται όλοι οι φορείς (ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού) και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα με κάθε πρόσφορο τρόπο(email, fax), όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της. Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ‘Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοιού».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα ο κος Κικίλιας μέσω συνέντευξης Τύπου «Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.

Οπως πρόσθεσε, αναφερόμενος στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού αρκετές άλλες χώρες ματαίωσαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.  Σημειώνεται ότι αποκριάτικα καρναβάλια γίνονται εκτός από την Πάτρα, στο Ρέθυμνο, στη Νάουσα, στην Ξάνθη, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στην Έδεσσα, στον Τύρναβο, στην Άμφισσα, στη Σκύρο, στη Νάξο, στη Σύρο, στην Κέρκυρα, στην Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά, στο Ναύπλιο, στη Χαλκίδα, σε πολλές πόλεις της Αττικής και αλλού. 

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κρατάει έως τώρα στάση αναμονής γιατί πολύ απλά θέλει να έχει ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι... Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Νάξος έχει πολλές παράλληλες δράσεις... 

Ενδιαφέρουσα πάντως είναι η αναφορά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους παραβάτες...«Οποιος δε συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη». Επομένως;  Ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνια σε όσους παραβιάσουν την απόφαση για τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων 

Διαβάστε τι αναφέρει....