Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα - Σάμος: Φωτιά στον Μεσόκαμπο, εκκένωση δύο ξενοδοχείων

Ελλάδα – Σάμος: Φωτιά στον Μεσόκαμπο, εκκένωση δύο ξενοδοχείων

|

Μπαράζ πυρκαγιών έχει ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου έχουμε την καταγραφή 56 πυρκαγιών το τελευταίο 24ωρο – Στη Σάμο το μεγαλύτερο πρόβλημα, εκκένωση δύο ξενοδοχειών, χωρίς ρεύμα το Πυθαγόρειο 

Μπαράζ πυρκαγιών έχει ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου σε όλη την χώρα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής να καταγράφουν 56 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή Μεσόκαμπο στη Σάμο, όπου οι δυνάμεις ενισχύθηκαν. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, καθώς και 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης. Επίσης, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουρίστες από δύο ξενοδοχεία της περιοχής και κάτοικοι του Μεσόκαμπου, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου. Χωρις ρεύμα για αρκετές ώρες η πόλη του Πυθαγορείου (φωτό ΠΑ) 

Λακωνία, Αιγάλεω 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή ‘Αγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας, χωρίς ευτυχώς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Επιτόπου βρίσκονται 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν δύο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επίσης σε εξέλιξη εξακολουθεί να παραμένει η φωτιά στον Ριόλο Αχαϊας, ωστόσο εμφανίζει καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που είχαν ενισχυθεί νωρίτερα συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης.

Καλύτερη είναι επίσης η εικόνα με την πυρκαγιά στην περιοχή της Βάρδας Ηλείας, όπου επιχειρούν, πλέον, μόνο επίγειες δυνάμεις.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην περιφερειακή Αιγάλεω κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, όπου σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν ελλοχεύει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα. 

Πάντως, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στην 5η έξοδο της λεωφόρου ΝΑΤΟ.

Οι πυροσβέστες, που κατευθύνονταν προς την περιφερειακή του Αιγάλεω για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο σημείο, διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και στην περιοχή της Βάρδας Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει μέσα στις όχθες του ποταμού Βέργα με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. 

Στη Σαλαμίνα, το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά σε οικοπεδική έκταση, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο

Παράλληλα, εστίες φωτιάς έχουν ξεσπάσει στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων με 33 πυροσβέστες και 16 οχήματα στο σημείο και στο Βροντερό Φλώρινας με 16 πυροσβέστες, 4 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου και 2 Α/Φ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες