Ελλάδα: Την Τρίτη (28/09) θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού

σειρήνες

Συγγνώμη αλλά όσοι θεωρούν ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας λόγω της σχετικής ανακοίνωσης, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Κι αυτό γιατί, αυτές οι δράσεις δεν γίνονται γνωστές ημέρες πριν... Τι θέλουμε να πούμε; Οτι την προσεχή Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια (και βέβαια στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο), στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 21».

Όπως ανακοίνωσε το υπ. Προστασίας του Πολίτη, η δοκιμή γίνεται σε δύο φάσεις, σε διάστημα πέντε λεπτών.

Συγκεκριμένα:

– στις 11:00 η έναρξη του συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης), και

– στις 11:05 θα ηχήσει η σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Σημειώνεται πως η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21», άρχισε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News