Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλλάδα: Βασανίζεις ζώο; Κακούργημα η κατηγορία

Ελλάδα: Βασανίζεις ζώο; Κακούργημα η κατηγορία

|

Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα του βασανισμού ζώων – Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αρμόδιο υπουργείο

Τη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού ζώου σε κακούργημα προωθεί άμεσα ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής Μάκης Βορίδης, μετά τα πρόσφατα αποτροπιαστικά περιστατικά που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, «ο κ. Βορίδης στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας που καταβάλλει για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, ο προχωρά στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογραμμίζει ότι περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνομούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον ακτιβιστή, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει – με τη συνεργασία των Δήμων – παράρτημα αστυνομίας ζώων, Παναγιώτη Μήλα.

 

Δύο περιστατικά

Πριν από μια εβδομάδα ένας άντρας 55 ετών στα Κουνουπιδιανά Χανίων κρέμασε τον σκύλο του σε ένα δέντρο και στη συνέχεια τον ευνούχισε χρησιμοποιώντας μια τανάλια. Μετά τη σύλληψή του ο άντρας ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να στειρώσει τον σκύλο(!) ωστόσο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ζώο εκνεύρισε το αφεντικό του που αποφάσισε να το τιμωρήσει. Ενας τουρίστας που βρισκόταν κοντά άκουσε τα ουρλιαχτά του σκύλου, τον κατέβασε από το σκοινί που ο 55χρονος τον είχε κρεμάσει και τον πήγε στον κτηνίατρο σώζοντάς του τη ζωή. 

Λίγες ημέρες αργότερα, την προηγούμενη Τρίτη, ένας άντρας στη Νίκαια, στη μέση του δρόμου, έκανε κεφαλοκλείδωμα σε ένα μεγαλόσωμο σκυλί και το μαχαίρωσε πολλές φορές με δύναμη στα πλευρά με αποτέλεσμα να του τρυπήσει τον πνεύμονα. 

Στη συνέχεια, ακόμα ένας άντρας εμφανίστηκε και άρχισε να χτυπάει τον σκύλο στο κεφάλι. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το σκυλί ήταν πολύ φιλικό πριν του επιτεθούν οι δύο άντρες και απολύτως συνεργάσιμο όταν αυτόπτες μάρτυρες το πλησίασαν μετά για να το μεταφέρουν στον κτηνίατρο. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άντρας που συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, εργάζεται ως καθηγητής –παραδίδει μαθήματα–, ενώ πολλές φορές έχει απειλήσει φιλόζωους της περιοχής, επειδή ταΐζουν ζώα και τον ενοχλούν. 

Το σκυλί που ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση γιατί έχασε πολύ αίμα, μεταφέρθηκε στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά, όπου χειρουργήθηκε από ομάδα γιατρών και πλέον αναρρώνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες