Ελλάδα: Υπό αστυνομική ...ματιά, τα Αγια Θεοφάνεια

Κοίτα που φτάσαμε….  «Η αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς θα είναι ήπια, ενώ θα ακούγονται από τα περιπολικά ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών», τονίζουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ενόψει του αυριανού εορτασμού των Θεοφανείων.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους πολίτες. Πρέπει όλοι να δείξουν την ανάλογη ευθύνη στην κοινή προσπάθεια για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Σημειώνεται ότι οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές είναι σε συνεχή συνεννόηση με ιεράρχες. Τέλος, πρόκειται απόψε να πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η Κυβέρνηση έκανε …κωλοτούμπα καθότι αθέτησε αυτά που είχε πει (σ.σ. κάτι που έχει κάνει ουκ ολίγες φορές τις τελευταίες ημέρες όπως με τα σχολεία, τον αθλητισμό ή το λιανεμπόριο) και αίφνης αποφάσισε ότι οι Εκκλησίες ευθύνονται για όλα τα δεινά…

Και στην απάντηση των εκκλησιαστικών κύκλων ότι τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά τα μέτρα τηρήθηκαν με θρησκευτική ευλάβεια, ο Μητσοτάκης προτίμησε την έκφραση «η Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News