Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕλλάδα - Υπόθεση 16χρονου Ρομά: Εντοπίστηκε και δεύτερη σφαίρα, δεν ήταν στον......

Ελλάδα – Υπόθεση 16χρονου Ρομά: Εντοπίστηκε και δεύτερη σφαίρα, δεν ήταν στον… αέρα

|

Βολίδα που βρέθηκε σε πόρτα ξενώνα εκτιμάται ότι έφυγε από το όπλο του αστυνομικού προς τον 16χρονο Ρομά 

Τα ευρήματα από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε το αιματηρό συμβάν με θύμα τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, ξημερώματα Δευτέρας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανατρέπουν, σύμφωνα με μια εκδοχή, τους ισχυρισμούς του 34χρονου αστυνομικού. Παραμένει κρατούμενος και θα απολογηθεί αύριο στον ανακριτή για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. 

Οσο για τον 16χρονο; Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε πυρά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην περιοχή των Διαβατών. Ο νεαρός Ρομά υποβλήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 16χρονος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Επιστροφή στην απολογία... Και στην προανακριτική απολογία του ενώπιον των συναδέλφων του από το «Ανθρωποκτονιών» της Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι έριξε δύο βολές με το υπηρεσιακό του όπλο. Μία στον αέρα για εκφοβισμό και μια δεύτερη προς τα λάστιχα προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα.

Η μία από τις βολίδες έσπασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, διαπέρασε το προσκέφαλο του καθίσματος του οδηγού και έπληξε τον 16χρονο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Μια δεύτερη βολίδα εντοπίστηκε σφηνωμένη στην είσοδο ξενώνα, που βρίσκεται στο σημείο ακινητοποίησης του 16χρονου. Αν και δεν έχει γίνει βαλλιστική εξέταση στη σφαίρα, πιθανολογείται βάσιμα ότι προέρχεται από το όπλο του αστυνομικού. Κάτι που σημαίνει ότι ο 34χρονος δεν έριξε προειδοποιητική βολή στον αέρα, όπως κατέθεσε απολογούμενος.  

Ενώπιον των συναδέλφων του εξάλλου είχε υποστηρίξει ότι στόχευσε με το όπλο του τη ρόδα του αγροτικού που οδηγούσε ο Κώστας Φραγκούλης, αλλά εξαιτίας του ότι βρισκόταν εν κινήσει η σφαίρα έπληξε τελικά τον ανήλικο στο κεφάλι.

Το δεύτερο εύρημα που έχει στα χέρια του το «Ανθρωποκτονιών» της Θεσσαλονίκης είναι ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο έχει καταγραφεί μέρος της καταδίωξης. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές ενημέρωσης, το βίντεο διαψεύδει εν μέρει τους ισχυρισμούς των αστυνομικών ότι ο 16χρονος έκανε σκοπίμως αναστροφή προκειμένου να εμβολίσει τις μηχανές των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ.

Περιγράφοντας το επίμαχο βίντεο, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε ότι στη διάρκεια της καταδίωξης ο 16χρονος ανέβηκε στις ράγες του τρένου με συνέπεια να χάσει τον έλεγχο του οχήματός του, το οποίο έκανε περιστροφή γύρω από τον άξονά του (τετ α κε) και ακινητοποιήθηκε προσωρινά.

Η ίδια πηγή ενημέρωσης πρόσθεσε ότι ενώ το αγροτικό παρέμενε σταματημένο, η μία από τις μοτοσικλέτες της ΔΙ.ΑΣ. πέρασε μπροστά από το όχημα δίχως ο 16χρονος να κινηθεί απειλητικά προς το μέρος της για να την εμβολίσει, όπως φέρεται να κατέθεσε ο διωκόμενος αστυνομικός.

Ενώπιον του ανακριτή ο 34χρονος αστυνομικός θα παραστεί συνοδευόμενος από τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης Σωτήρη Τερζούδη καθώς και τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια που συμμετέχει στην υπεράσπιση του διωκόμενου αστυνομικού.

Μιλώντας χθες στην «Καθημερινή» ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι ο διωκόμενος αστυνομικός ενήργησε ευρισκόμενος σε άμυνα καθώς και ότι η ύπαρξη βολίδας στην είσοδο του ξενώνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η μία από τις δύο βολές ήταν σκοπίμως «εκτός του στόχου».

Ο κ. Κούγιας ανέφερε ακόμα ότι από την επισκόπηση δύο βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία προκύπτουν με σαφήνεια οι προσπάθειες του 16χρονου να εμβολίσει με το αγροτικό όχημα τις μοτοσικλέτες των δικυκλιστών της ΔΙ.ΑΣ. Σε δηλώσεις τους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου ξεκαθάρισαν ότι το θέμα ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

«Στηρίζουμε την αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της αλλά πάντα μέσα στο πλαίσιο του νόμου», ανέφερε μεταξύ άλλων σε μαγνητοσκοπημένη δήλωση ο κ. Θεοδωρικάκος.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Οι επιχειρηματίες έχουν τον πρώτο λόγο και καταθέτουν την άποψή τους

The Rhodes Co-Lab: Στην plastic-free εποχή η γνώμη των τοπικών επιχειρήσεων μετράει

Σαντορίνη: Παράταση για οικοδομικές εργασίες και βέβαια πρόστιμα

Έως και 3.600 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι θα παραβούν τον κανονισμό Καθαριότητας και Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών

Χατζημάρκος: Μικροπολιτική επιλογή όσων μιλούν για “εμπάθεια” της Περιφέρειας προς τη Νάξο (video)

Ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - μιλάει στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για τις προτάσεις σχετικά με τις βάσεις του ΕΚΑΒ και τη σχέση Περιφέρειας - Νάξου (video)

Πατ. Θωμάς Συνοδινός: Η μεγάλη ευθύνη να είσαι καλός παπάς και η Αμοργός

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας, π. Θωμάς Συνοδινός, μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Αμοργό, τη γνωριμία του με τον μακαριστό Χριστόδουλο και στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη του

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023 - Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα

Νάξος και Ιος τα νησιά που για το 2024 τρέχουν με αύξηση (+10%) στις προκρατήσεις για το 2024

Οι επόμενοι κυρίαρχοι στις Κυκλάδες: Τα 2 νησιά που έχουν ήδη αύξηση 10% σε κρατήσεις και «εξαφάνισαν» Μύκονο-Σαντορίνη

Κλειστές για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες. Ποιος ο λόγος;

Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία

Μύκονος: Ιδιώτες έκαναν δωρεά και αρχίζει η ασφαλτόστρωση

Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών - Ποιοι και γιατί;

Υπερτουρισμός: “Φάντασμα” που πλανάται πάνω από Μύκονο – Σαντορίνη

Απειλεί και την Ελλάδα το φάντασμα του υπερτουρισμού – Σαντορίνη, Μύκονος τα μεγαλύτερα προβλήματα

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air