Έμπρακτη υποστήριξη στους μετανάστες/πρόσφυγες

Η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου έχει δείξει ότι είναι κοντά στη κοινωνία με έμπρακτες κινήσεις και δράσεις. Κι έτσι με το μεταναστευτικό / προσφυγικό να φτάνει στη κορύφωσή του προχωρεί σε κάλεσμα για τη συλλογή ειδών που θα δώσουν ανάσα στους πρόσφυγες/ μετανάστες… Η πρώτη συγκέντρωση αυτών των ειδών την Κυριακή 20/03 στη πλατεία Μανδηλαρά και τις επόμενες ημέρες στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Αντιμάμαλο της Συνέλευσης που βρίσκεται στην Οδό Κωμιακής (σ.σ. έχει φύγει από την Οδό Παπαβασιλείου) στην Πλατεία Πρωτοδικείου. Οι κάτοικοι της Νάξου έχουν δείξει τη δυναμική τους σ’ αυτού του είδους τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Οπότε έρχεται η ώρα να το δείξουν μία ακόμη φορά..

Διαβάστε το σχετικό κάλεσμα για τη συλλογή ειδών για τη στήριξη προσφυγών / μεταναστών…

Η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου μαζί με άλλους προχωράμε στην πραγματοποίηση δράσεων στήριξης σε πρόσφυγες και μετανάστες, πάντα στο πλαίσιο της αυτοοργανωμένης αλληλεγγύης. Επιλέγουμε την αυτοοργανωμένη αλληλεγγύη –των από τα κάτω- γιατί επιδιώκουμε να στηρίξουμε έμπρακτα τους κατατρεγμένους που καταφτάνουν στην επικράτεια, αναγνωρίζοντας την αδικία που τους εξανάγκασε στη φυγή, και όχι για να αντλήσουμε ανθρωπιστική υπεραξία στην πλάτη τους.

Παράλληλα, στεκόμαστε απέναντι από τις άρχουσες τάξεις που με στρατιωτικές - κατασταλτικές δυνάμεις (NATO, FRONTEX) και φράχτες κλείνουν τα σύνορα χτίζοντας την Ευρώπη φρούριο και αναγνωρίζουμε ότι οι πολιτικές τους που προκαλούν τους πολέμους και τη φτώχεια σε κάθε γωνιά του πλανήτη είναι ο εχθρός απέναντι στον οποίο πρέπει να αγωνιστούμε από κοινού.

Η ελληνική κοινωνία στην πλειοψηφία της απέκρουσε τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά στερεότυπα, και βλέπουμε καθημερινά φτωχούς ανθρώπους να συντρέχουν τους κατατρεγμένους προσφέροντας από το υστέρημά τους. Από την πλευρά μας θέλουμε όχι μόνο να εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, αλλά δηλώνουμε ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι και στο νησί μας.

Την Κυριακή 20 Μάρτη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα γίνει συλλογή ειδών για τη στήριξη των προσφύγων και μεταναστών στην Πλατεία Μανδηλαρά στην Παραλία της Χώρας.

Επιπλέον, τη Δευτέρα 21/3 και την Τετάρτη 23/3 στις 12-2 το μεσημέρι, και την Τρίτη22/3 και την Πέμπτη 25/3 στις 6-8 το απόγευμα θα μαζεύουμε πράγματα στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Αντιμάμαλο, στην οδό Κωμιακής, πλ. Πρωτοδικείου.

Ωστόσο, επειδή στο νησί δεν έχουν έρθει πρόσφυγες, αυτά που θα μαζέψουμε θα τα στείλουμε σε αυτοοργανωμένες δομές οι οποίες και θα φροντίσουν να φτάσουν στους αποδέκτες.

Τρόφιμα: Κριθαράκι - Ρύζι - Μακαρόνια κοφτά, Ελαιόλαδο, Πελτές ντομάτας, Παστέλια, Μπισκότα (ατομικές μερίδες), Μαρμελάδες / Μέλι (ατομικές μερίδες), Χυμούς ατομικούς, Κρουασάν, Φρυγανιές, Νεράκια, Κονσέρβες (όχι χοιρινό), Σκεύη τροφίμων αλουμινίου μιας χρήσης και καπάκια, πλαστικά μαχαιροπήρουνα

Είδη Πρώτης Ανάγκης: Μπουφάν, Σκούφους - Κασκόλ, Σάκους πλάτης, Κάλτσες, Κουβέρτες fleece μικρού μεγέθους, Ανδρικά, γυναικεία και παιδικά χειμωνιάτικα ρούχα, Μπότες & αθλητικά παπούτσια, Ομπρέλες και αδιάβροχα, Μπιμπερό, πιπίλες, Βρεφικά γάλατα, Αντισηπτικά, Χαρτομάντιλα

Φάρμακα: Οποιαδήποτε μη ληγμένα φάρμακα είναι πολύ χρήσιμα, ενδεικτικά: κρέμες για παιδιά, αντιβηχικά, αντιβιοτικά, παυσίπονα, μη δίγραμμα αγχολυτικά, αντικαταθλιπτικά, για σάκχαρο, για χοληστερίνη, για το στομάχι, αντισταμινικά κ.α.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου και Αλληλέγγυοι/ες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News