Έναν καθρέπτη ρε … παιδιά

Δεν θα μπούμε στην λογική εάν το οδόστρωμα είναι καλό ή κακό… Άλλωστε με το χρόνο όλα χρειάζονται συντήρηση και είναι αναπόφευκτο να συναντήσεις φθορές. Αλλά αυτό είναι το μικρότερο κακό… Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν δρόμοι στη Χώρα Νάξου που μοιάζουν τυφλοί. Δηλαδή λόγω της αύξησης που υπάρχει στην κίνηση των μέσων μετακίνησης, είτε μιλάμε για δίτροχα, είτε για τετράτροχα, υπάρχουν δρόμοι που ουσιαστικά λειτουργούν ως διπλής κατεύθυνσης, χωρίς στην ουσία να είναι ανάγκη.

Και ένας εκ των δρόμων αυτών είναι κάθετος στον κεντρικό που οδηγεί στην έξοδο της πόλης προς τον Άγιο Προκόπιο λίγο πιο κάτω από την Εφορία και στο πάλαι ποτέ DIA… Εκεί υπάρχει ένας ανηφορικός δρόμος που ενώ δεν είναι μεγαλύτερος από 100 μέτρα είναι ουσιαστικά διπλής κατεύθυνσης, ουσιαστικά πάνω σε λοφίσκο με ελαφρυντικό την έλλειψη μεγάλων ταχυτήτων. Αυτό όμως δεν μειώνει την επικινδυνότητά του. Γιατί; Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όλες σχεδόν οι απαραίτητες πινακίδες προειδοποίησης ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν δεν υπάρχει ένας καθρέπτης ώστε να μπορεί ο οδηγός που κατεβαίνει από τον συγκεκριμένο δρόμο προς τον κεντρικό να έχει γνώση για το ποιοι κινούνται στο χώρο αυτό.

Αποτέλεσμα; Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουμε δεχτεί στην ιστοσελίδα μας (naxospress.gr) τις τελευταίες ημέρες να έχουν συμβεί δύο τουλάχιστον ατυχήματα με πρωταγωνιστές δίκυκλα και αυτοκίνητα. Ευτυχώς με μικρές υλικές ζημιές.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει η αρμόδια επιτροπή του Δήμου ή της δημοτικής Κοινότητας να μην μεριμνήσει. Είναι κατανοητό ότι δεν μπορεί να γίνει μονοδρόμηση του συγκεκριμένου σημείου από τη στιγμή που πρέπει να διοχετευτεί η κίνηση προς το δρόμο της …Αστυνομίας στην άλλη πλευρά της περιοχής.

Όμως, εάν υπάρχει ένας καθρέπτης κυρίως στη πλευρά του κάθετου δρόμου προς τον κεντρικό και με δεδομένο ότι δεν αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες θα μειώσει την όποια επικινδυνότητα μας μεταφέρουν αναγνώστες μας… Και αυτό δεν είναι άλλωστε το ζητούμενο; Μία ασφαλής πόλη…. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News