Επάγγελμα …νύφη

Στα μέσα της δεκαετίας του 80 η μόδα ήταν οι λευκοί γάμοι ανάμεσα σε αθλήτριες από την Ανατολική Ευρώπη και Έλληνες με στόχο να πάρουν την άδεια παραμονής οι αθλήτριες και να αγωνιστούν με τα σωματεία που είχαν συμφωνήσει… Με το πέρασμα του χρόνου και το άνοιγμα των συνόρων, οι γάμοι αυτοί πέρασαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αλλά όπως φαίνεται επιστρέφουν αλλά αυτή τη φορά με τις Ελληνίδες να αποτελούν το μήλον της έριδος…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ σε …μάστιγα τείνει να μετατραπεί το φαινόμενο των «λευκών» γάμων, ανάμεσα σε Ελληνίδες και μετανάστες, προκειμένου αυτοί να εξασφαλίσουν την άδεια παραμονής στη χώρα και οι νύφες κάποια χρήματα. Οι γάμοι κανονίζονται από το τηλέφωνο, πριν καν ακόμη ο μετανάστης Ινδός ή Πακιστανός φτάσει στην Ελλάδα. Διάφορα κυκλώματα βρίσκουν νύφη και κανονίζουν όλες τις λεπτομέρειες για το «λευκό» γάμο, που γίνεται σε κάποιο δημαρχείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ η «ταρίφα» είναι 5.000-7.000 ευρώ, ενώ υπάρχει περίπτωση γυναίκας που φαινόταν να έχει παντρευτεί δύο φορές την ίδια ημέρα, ή πολύτεκνης 54χρονης που έκλεισε συμφωνία γάμου για την κόρη της.

Πως δρουν τα κυκλώματα; ζητούν υπέρογκα ποσά από τους μετανάστες, δίνουν στη συνέχεια ένα χρηματικό ποσό στις μέλλουσες νύφες και στη συνέχεια τελείται ο γάμος, ο οποίος τελειώνει μόλις οι αλλοδαποί αποκτήσουν την πράσινη κάρτα. Πριν από ένα χρόνο είχε εξαρθρωθεί από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης πολυπληθής εγκληματική οργάνωση που είχε στήσει στη συμπρωτεύουσα μια καλοστημένη επιχείρηση. Μέσω αυτής έγιναν 68 γάμοι - μαϊμού που εξασφάλισαν την ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπές που έρχονταν για το χρήμα και τους... γαμπρούς στην Ελλάδα, ενώ είχε στα σχέδια και άλλους 79 (!!!) Επίσης έγινε γνωστό ότι σε δημαρχείο του νομού Αχαΐας έγιναν φέτος 26 «μαϊμού» γάμοι (!!!)

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία μετανάστευσης, το 2011 οι «λευκοί» γάμοι ήταν 280, το 2012 αυξήθηκαν σε 1.006 και πέρυσι ξεπέρασαν τους 1.500.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News