ΕΠΛΣ Κυκλάδων: Έξαλλοι με Λεβέντη, μην μας συκοφαντείτε

Πυρ και μανία είναι οι Λιμενικοί με τον Βασίλη Λεβέντη. Και αυτό γιατί όπως λένε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απαξιώνει την δουλειά του Λιμενικού Σώματος. Όπως λένε με τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό (βλ Blue Sky) ο Βασίλης Λεβέντης τους υποχρεώνει να διαμαρτυρηθούν και ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, να παρέμβουν για να μεταφέρουν την  έκπληξη, απορία, προβληματισμό, δυσαρέσκεια και “αγανάκτηση” που διακατέχει τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Και μάλιστα με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος με επιχειρήματα απαντά στις δηλώσεις του κου Λεβέντη και απαιτεί να ανακαλέσει ο κος Λεβέντης με δημόσια τοποθέτηση… Όμως, παρέμβαση είχαμε και από την Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων (υπογράφουν ο πρόεδρος κος Βαμβακούσης και ο γραμματέας κος Δέτσης) που παραθέτει κι αυτή την άποψή της και ζητεί σεβασμό και κυρίως να μην αδικούνται οι Λιμενικοί καλούν δε τον κο Λεβέντη να τοποθετηθεί δημόσια….

Ας διαβάσουμε την ανακοίνωση της ΕΠΛΣ Κυκλάδων με τίτλο « Κ. Λεβέντη, μη μας αδικείτε, μη μας συκοφαντείτε»
«Με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές του κ. ΛΕΒΕΝΤΗ Βασιλείου, προέδρου του πολιτικού φορέα ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, δια του βήματος του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, κατά του  Λιμενικού Σώματος και του υπηρετούντος σ΄ αυτό προσωπικού, όλων των βαθμίδων, με βαρύς, επιτιμητικούς και απαξιωτικούς  χαρακτηρισμούς θέλουμε να εκφράσουμε κι εμείς την έντονη δυσαρέσκειά μας.

Χαρακτηρισμοί αυτού του είδους και ύφους προσβάλλουν συλλήβδην και βάναυσα το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος που με τα μέσα που διαθέτει καθημερινά  υπερβάλλει εαυτόν, ώστε να ανταποκριθεί αισίως και με επιτυχία στα καθήκοντά του, επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου, του Έλληνα πολίτη.

Πολιτικά πρόσωπα και δη ηγέτες πολιτικών φορέων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αν μη τι άλλο οφείλουν να επιδεικνύουν εγκράτεια και σύνεση στο Δημόσιο λόγο τους, να αποφεύγουν χαρακτηρισμούς αυθαίρετους σε βάρος δημοσίων λειτουργών, ειδικότερα δε σε βάρος ενστόλου προσωπικού, προς αποφυγή δημιουργίας γενικευμένης αλγεινής  εικόνας, η οποία το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι την περαιτέρω αποδόμηση του κρατικού μηχανισμού και την αποδυνάμωση της σχέσης εμπιστοσύνης του Πολίτη προς το κράτος, σε μια περίοδο που η εδραίωση της σχέση εμπιστοσύνης αποτελεί πυλώνα για την μετάβασή μας, ως Έθνος, στην επιδιωκόμενη και προσδοκόμενη νέα περίοδο εξυγίανσης και ανάκαμψης.

κ. Πρόεδρε,

θα θέλαμε να τονίσουμε, με όλη τη δύναμή μας, ότι το υποστελεχωμένο και δυσανάλογα αμειβόμενο προσωπικό  του Λιμενικού Σώματος, άνδρες-γυναίκες, καθημερινά μοχθούμε και εργαζόμαστε με υπευθυνότητα, με ζήλο και αυταπάρνηση, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του Ελληνικού στοιχείου, του Ελληνικού επαγγελματισμού.

κ. Πρόεδρε,

Μη λησμονείται τη διαχρονικά επιτυχή, εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος,  διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και των  μεταναστευτικών ροών, με την επίδειξη της δέουσας ανθρωπιστικής προσέγγισης, στο ευαίσθητο αυτό θέμα, που ανέδειξε παγκοσμίως την προσφορά της Ελληνικής Ακτοφυλακής και εν γένει της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. Το ίδιο ισχύει και για το έργο που επιτελείται σε θέματα έρευνας-διάσωσης, σε θέματα δίωξης ναρκωτικών, λαθρεμπορίου  κ.λ.π.

Το μόνο λοιπόν που ζητούμε, από εσάς, είναι  μη μας  ΑΔΙΚΕΙΤΕ, πολλώ δε μάλλον μη μας ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΕ .- 

Αναμένουμε από εσάς να πράξετε δημόσια αυτό που οφείλεται, για το Λιμενικό Σώμα και για τα στελέχη του»…