Ετοιμότητα κι ένα μεγάλο ευχαριστώ

Από σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου και έως τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου αναμένεται να εκδηλωθούν Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα που θα επηρεάσουν το Νότιο Αιγαίο στο σύνολό του Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τους πολίτες να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας καθότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους έως 10 μποφόρ και πιθανές χιονοπτώσεις θα σαρώσουν το Νότιο Αιγαίο…

Κι ενώ αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα και στη Νάξο, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μανώλης Μαργαρίτης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση των πρόσφατων χιονοπτώσεων στη περιφέρεια της ορεινής Νάξου. Αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν από τον υπεύθυνο κο Τσελέντη και τα υπόλοιπα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, ώστε μην αποκλειστούν τα χωριά και οι κάτοικοι τους. Έκλεισε δε την ευχαριστήρια ανοιχτή επιστολή τονίζοντας ότι ο Δήμος βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανάλογης κατάστασης.

Αναλυτικά η ευχαριστήρια επιστολή προς τη Πολιτική Προστασία αναφέρει:

«Μετά τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στην ορεινή Νάξο στην έναρξη της νέας χρονιάς, νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ δημόσια και να ευχαριστήσω θερμά τους εκπροσώπους και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο κ. Ιάκωβο Τσελέντη, για την ετοιμότητα και την άψογη αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών που επικράτησαν.

Για τον εκχιονισμό των χωριών της ορεινής Νάξου και για να μην αποκλειστεί κανείς αυτές τις γιορτινές ημέρες, ο δήμος διέθεσε τρία μηχανήματα για τον καθαρισμό του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου. Για πρώτη φορά, χάρη στην ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος διένειμε αλάτι στους κατοίκους όλων των χωριών, προκειμένου να μην υπάρξει κανείς αποκλεισμένος συμπολίτης μας.

Οι ενέργειες αυτές σε συνδυασμό με την άριστη αντιμετώπιση της πρόσφατης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Κωμιακή τον περασμένο μήνα αποδεικνύουν την ετοιμότητα και την άριστη αντιμετώπιση φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών ή συμβάντων από τους εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους. Ο Δήμος και η Πολιτική Προστασία θα βρίσκονται πάντα σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανάλογης κατάστασης».