Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση

Αυτές τις ημέρες, το Φιλώτι της Νάξου βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων με αφορμή την φημολογία για την υποβάθμιση λειτουργίας του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς και του Αστυνομικού Τμήματος. Αμφότερα μοναδικά στην ορεινή Νάξο, κάτι που σημαίνει ότι η όποια αναστολή ή υποβάθμιση λειτουργίας τους θα δημιουργήσει τεράστια πρόβλημα όχι μόνο στο συγκεκριμένο χωριό αλλά στο σύνολο της ορεινής Νάξου. Και το θέμα του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς δείχνει ότι βαίνει προς ομαλοποίηση. Οι επαφές που έγιναν σε προσωπικό επίπεδο ανάμεσα στους αιρετούς του Φιλωτίου (και του συνόλου της Δημοτικής Αρχής) με τους διευθύνοντες συμβούλους της Τράπεζας έφεραν αποτελέσματα αφού ανακοινώθηκε (σ.σ. όχι επίσημα) ότι η λειτουργία της τράπεζας θα συνεχιστεί κανονικά … Κλειδί στην εξέλιξη όπως αναφέραμε η τηλεφωνική επαφή του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου κου Βασίλη Κρασσά με τον Περιφερειακό Διευθυντή Αιγαίου της Πειραιώς κο Φουντουλάκη, όπου αναλύθηκε πλήρως η κατάσταση στη περιοχή της ορεινής Νάξου. Για το θέμα του Αστυνομικού Τμήματος, οι εξελίξεις είναι πιο περίπλοκες από τη στιγμή που εντάσσεται στην γενικότερη αλλαγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με στόχο τη μείωση θέσεων και ανακατανομή αρμοδιοτήτων.

Όπως σημειώσουμε ο κος Κρασσάς έστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργο Πουλόπουλο, όπου τονίζει ότι η Τράπεζα με την κίνησή της αυτή δείχνει την «ευαισθησία της» για τα προβλήματα των κατοίκων στην νησιωτική Ελλάδα…

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αγαπητέ κ. Πουλόπουλε

Ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας Φιλωτίου Νάξου αισθάνονται υποχρεωμένοι να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς τη Διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς, και προς εσάς προσωπικά, για την άμεση ανταπόκρισή σας. Συγκεκριμένα, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε και τον κ. Γιάννη Φουντουλάκη, ο οποίος ανέφερε μέσω τηλεφώνου στον υπογράφοντα ότι η λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Φιλώtι Νάξου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Στο πλαίσιο αυτό, οφείλουμε να επικροτήσουμε την απόφαση της Διοικήσεως της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία με την παρούσα ενέργειά της επιδεικνύει την δέσμευσή της στις αρχές Εταιρικής Υπευθυνότητας που η ίδια πρέσβευε, καθώς και την ευαισθησία της σχετικά με τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας. Η άμεση ανταπόκρισή της αποδεικνύει περίτρανα ότι η Τράπεζα Πειραιώς επιτελεί ταυτόχρονα και κοινωνικό έργο, στηρίζοντας τους ακρίτες των νησιών μας και την νησιωτική επιχειρηματικότητα, που έχουν πληγεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθούν σε pdf οι επιστολές τόσο προς την Τράπεζα Πειραιώς όσο και προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News