Φολέγανδρος - Covid 19: Πότε θα γίνει η 2η φάση των εμβολιασμών

 Σήμερα (σ.σ. 17 Απριλίου) ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί της πρώτης δόσης κατά του covid-19, με την συμμετοχή 432 κατοίκων μας. Η δεύτερη δόση των εμβολιασμών θα πραγματοποιηθεί 6 , 7 και 8 Μαΐου σύμφωνα με την ενημέρωση που πήραμε όλοι στα κινητά μας. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ροϊλό και τον κ. Αλβανό από το Κέντρο Υγείας Ίου για το ιατρικό κλιμάκιο που μας έστειλαν, επίσης και το προσωπικό του Αγροτικού Ιατρείου μας». 

Ηταν η ανακοίνωση από το Δήμο Φολεγάνδρου σχετικά με το πέρας των εμβολιασμών (μαζικός) της πρώτης φάσης μέσω του αντίστοιχου ευχαριστηρίου προς το Κέντρο Υγείας Ιού....  Τώρα έρχεται η νέα ενημέρωση από το Δήμο που αναφέρει πότε θα γίνει η 2η φάση (8-10 Μαϊου) και μάλιστα μας ενημερώνει ότι μερικές ημέρες νωρίτερα θα έχουμε και τη διενέργεια rapid tests για όλους τους κατοίκους. Πότε; Την Τετάρτη 5 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων...

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

"Ο Εμβολιασμός της β'δόσης κατά του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί στις 8,9 και 10 Μαΐου. Σε όσους έχουν σταλεί sms με διαφορετικές ημερομηνίες ραντεβού,να μην ληφθούν υπόψην.

Οι εμβολιασμοί θα γίνουν ως εξής:

Όσοι είχαν εμβολιαστεί 15 Απριλίου θα εμβολιαστούν στις 8 Μαΐου,16 Απριλίου στις 9 Μαΐου και 17 Απριλίου στις 10 Μαΐου τις ίδιες ώρες με τις προηγούμενες.

Όσοι εμβολιαστούν με την α'δόση θα ενημερωθούν τηλεφωνικά την Πέμπτη 6 Μαΐου για την ημέρα και ώρα προσέλευσης.

- Την Τετάρτη 5 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και στον προαύλιο χώρο,θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι με rapid test για ΟΛΟΥΣ.

Η προσέλευση θα γίνεται τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις, από ώρα 10:00.

Ο έλεγχος προλαμβάνει την εξάπλωση της πανδημίας αλλά και εάν νοσήσει κάποιος δεν είναι έγκλημα, έγκλημα είναι όταν είναι ασθενής και δεν ακολουθεί τους κανόνες.

Τέλος, παρακαλούμε αυτούς που θα ταξιδέψουν για το νησί να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών για την ασφάλεια όλων, κυρίως για όσους εμβολιαστούν θα είναι προϋπόθεση.

Ελπίζοντας στην κατανόησή σας,για την ασφάλεια του νησιού μας και τη διασφάλιση της υγείας κατοίκων και επισκεπτών"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News