Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΦολέγανδρος - Γ. Βλάχος: "Ο 30χρονος δεν έχει κατανοήσει (ακόμη) τι έχει...

Φολέγανδρος – Γ. Βλάχος: “Ο 30χρονος δεν έχει κατανοήσει (ακόμη) τι έχει συμβεί” (video)

|

Παράταση έως και την Πέμπτη 22 Ιουλίου πήρε ο 30χρονος κατηγορούμενος για να απολογηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου – Η μοναδική δήλωση του 30χρονου και τι ανέφερε On camera ο δικηγόρος του Γιάννης Βλάχος που ουσιαστικά μιλάει για κοινωνικό φαινόμενο (γυναικοκτονίες) …. Τι σημείωσε για τη στάση του 30χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου της 26χρονης στη Φολέγανδρο 

Ακόμη 48 ώρες…. Η χθεσινή άφιξη στη Νάξο του συνηγόρου υπεράσπισης Γιάννη Βλάχου, όπως ήταν λογικό έφερε αλλαγή και νέα παράταση στην επίσημη απολογία του καθ’ ομολογία δολοφονίας της 26χρονης στην Φολέγανδρο.

Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 10, ο 30χρονος μεταφέρθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου και μετά από λίγο ο δικηγόρος της οικογένειάς του Γιάννης Βλάχος εξήγησε τι είχε συμβεί… Κι έδωσε τις πρώτες πληροφορίες τόσο για την κατάσταση του 30χρονου που βρίσκεται κρατούμενος από την Κυριακή στο ΑΤ Νάξου όσο και της οικογένειάς του που έχουν έρθει στο νησί για να βρίσκονται κοντά στο γιο τους και αντιμετωπίζουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση… 

Η μόνη δήλωση πάντως που έκανε ο 30χρονος όταν και βγήκε από την Εισαγγελεία Πρωτοδικών Νάξου ήταν «Συλλυπητήρια και καλή δύναμη στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς» και έγινε την στιγμή που έμπαινε στο περιπολικό με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους πάντως να τον αποδοκιμάζουν. Κάτι που είχε συμβεί και το βράδυ της Κυριακής όταν και πήγε για πρώτη φορά στο Πρωτοδικείο Νάξου… 

Τι είπε τώρα ο κος Βλάχος; Ότι πολύ απλά πήρε 48ωρες για να απολογηθεί ο κατηγορούμενος, η κατηγορία είναι ξεκάθαρη κι αυτή που γνωρίζουμε όλοι από τη Κυριακή και ο στόχος και η εντολή της οικογένειάς είναι να υπάρχει πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και θα συναινέσει σε ότι χρειάζεται από τον Εισαγγελέα ώστε να μην υπάρξει ούτε ένα τυφλό σημείο στο “τραγικό περιστατικό”, όπως το χαρακτήρισε. 

Επίσης, ο κος Βλάχος σημείωσε ότι “είναι δύσκολη η επικοινωνία με τον πελάτη του γιατί δεν έχει κατανοήσει πλήρως τι έχει συμβεί’ τόνισε όμως ότι για την ώρα δεν τίθεται θέμα “ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη” ή συνδρομής από ψυχίατρο…  Και στην ερώτηση για το εάν έχει “μετανοήσει” ανέφερε ότι “για να υπάρξει μετάνοια, πρέπει να υπάρχει πλήρη συνείδηση του τι έχει συμβεί”. 

Αυτό που τόνισε ο κος Βλάχος είναι ότι η οικογένεια έχει ζητήσει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και στο σύνολό του. Δηλαδή να υπάρξει αντιμετώπιση για το φαινόμενο της “γυναικοκτονίας” που παρατηρείται τόσο έντονα τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα και ουσιαστικά κατέθεσε έκκληση στις Αρχές (Πολιτεία – Αστυνομία – Φορείς) ώστε να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα αυτό που καθημερινά γιγαντώνεται με νέες αποκαλύψεις. 

Και βέβαια ανέφερε ότι τα μέλη της οικογένειας του 30χρονου είναι στη Νάξο, είναι συντετριμμένοι, αντιμετωπίζουν το ακατανόητο και είναι μία κατάσταση που λειτούργησε ως “κεραυνός εν αιθρία” καθότι δεν υπήρξε κάποιο υπόβαθρο ώστε να γνωρίζουν τι γίνεται…  Και ουσιαστικά επιβεβαιώσε πληροφορία από ιστοσελίδα ότι το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε συνάντηση μελών της οικογένειας με τον προφυλακισμένο 30χρονο όπου και του παρέδωσαν προσωπικά αντικείμενα… 

217918946_939347470182388_4381607001929851449_n.jpg

Χρονικό – Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Ηταν επιθετικός ο 30χρονος 

«Οδηγήθηκε αρχικά στο λιμεναρχείο Φολεγάνδρου και μετά στο αστυνομικό τμήμα όπου κατόπιν συζήτησης ομολόγησε την πράξη του» και συνέχισε «Ήταν επιθετικός αρχικά, αλλά με διαπραγματεύσεις πείστηκε να παραδοθεί» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Άννα Ευθυμίου, αναφερόμενη στον 30χρονο. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Ευθυμίου τόνισε πως η αρχική επικοινωνία με τον 30χρονο ήταν δύσκολη.

«Ο ίδιος υποστήριξε ότι τσακωθήκαν έτσι βγήκε το αυτοκίνητο έκτος πορείας και στη συνέχεια την έσπρωξε προς τη θάλασσα» τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Έχει υποστηρίξει ότι στη συνέχεια κατέβηκε κάτω για να τη βοηθήσει όπου τη βρήκε νεκρή όλα τα στοιχεία εξετάζονται από την εγκληματολογική υπηρεσία, εξήγησε. 

Αιτία του διαπληκτισμού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κατηγορούμενος στην Φολέγανδρο ήταν, ότι πήραν λάθος δρόμο προς την περιοχή της Λυγαριάς. Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι η άτυχη κοπέλα τον «μείωνε», γεγονός που του είχε προκαλέσει εκνευρισμό. «Με είχε υποχείριο της. Με έπαιζε συνέχεια όλη την εβδομάδα. Με μείωνε. Αυτό με τσάντιζε πολύ. Μου μιλούσε υποτιμητικά και με τσάντισε πολύ. Μου έλεγε συνέχεια πήγαινε από εδώ πήγαινε από εκεί», είπε ο 30χρονος σύμφωνα με πληροφορίες στους αστυνομικούς σε μια προσπάθεια να ρίξει το φταίξιμο στο θύμα.

 

Μεταφορά με το πλωτό του Λιμενικού

Να σημειώσουμε ότι ο 30χρονος μεταφέρθηκε στη Νάξο από τη Φολέγανδρο με το υγειονομικό σκάφος (σ.σ. είχε μεταβεί νωρίτερα σε μια ακόμη διακομιδή από Σίκινο προς Σύρο) του Λιμενικού το απόγευμα της Κυριακής (λίγο πριν τις 6) και στη συνέχεια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα. Και λίγο μετά τις 8 το βράδυ πέρασε την πόρτα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

Από τον Εισαγγελέα έφυγε με την κατηγορία της δολοφονίας εκ προθέσεως, αλλά και την προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης παρουσία και του δικηγόρου του που όπως σημειώσαμε μετά τις 4.30 το απόγευμα της Δευτέρας είναι πλέον στη Νάξο

Κλίμα οδύνης στην κηδεία

Σε βαρύ κλίμα έγινε χθες το απόγευμα η κηδεία της 26χρονης, στο Βέλο Κορινθίας, με φίλους και συγγενείς να λένε το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη κοπέλα. Την ώρα που έφτανε η σορός της κοπέλας στην εκκλησία, κάποιοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά – Όχι άλλοι νταήδες». 

«Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό, να μην είναι αλήτες» δήλωσε, μιλώντας χθες η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, Αννα Ψαράκου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Ας μεγαλώσουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Καμία άλλη μάνα να μην το ζήσει αυτό» πρόσθεσε. Μιλώντας για την κόρη της, ανέφερε ότι ήταν «ένα αξιόλογο πλάσμα, ένας επιστήμονας, δώρο για την οικογένεια και τα αδέρφια της» και τόνισε πως θα ήθελε να της πει μια τελευταία φορά ότι την αγαπά. 

Για τον καθ’ ομολογίαν δράστη, είπε ότι δεν τον είχε γνωρίσει, με την κόρη της να λέει ότι ήταν καλό παιδί. «Έβλεπα κάποιες χειριστικές ενδεχομένως συμπεριφορές, πάνω στον έρωτα ένα παιδί ίσως και να μην τις είχε δει», σημείωσε.

«Θα ήθελα να διαχειριστώ με αξιοπρέπεια το θέμα. Ο σύζυγός μου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα λίγο ηρεμία, κάποιος της αφαίρεσε τη ζωή με αυτόν τον άρρωστο τρόπο. Δεν πιστεύω στην κακιά στιγμή, πιστεύω στους κακούς ανθρώπους» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν θα είμαστε ποτέ ξανά οι ίδιοι. Είναι τραγικό, ένας εφιάλτης, η οικογένεια μας είναι σε τραγική κατάσταση».

Ο πατέρας της 26χρονης ανέφερε ότι «είναι φονιάς. Το κορίτσι μας πήγε πρώτη φορά διακοπές επειδή διάβαζε και πήγε και την σκότωσε». 

Η σπηλιά 

Ο δράστης από το απόγευμα της Παρασκευής όταν και έριξε από τον γκρεμό την Γαρυφαλλιά κρυβόταν σε σπηλιά του νησιού για να μη συλληφθεί. Στην κατάθεσή του προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη για την αιτία του διαπληκτισμού στην άτυχη κοπέλα. Υποστήριξε ότι τον μείωνε συνεχώς. Όλα ξεκίνησαν από έναν τσακωμό που είχε με την 26χρονη επειδή πήραν λάθος δρόμο.

Το ζευγάρι ήθελε να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία του νησιού αλλά έχασαν τον δρόμο. Αυτή ήταν η αιτία ώστε να ξεκινήσει ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ τους που οδήγησε στον θάνατό της Γαρυφαλλιάς. Ο 30χρονος φέρεται να κατηγόρησε την 26χρονη ότι εκείνη έφταιξε που έχασαν το δρόμο για τον προορισμό τους κι άρχισε ο τσακωμός μέσα στο αυτοκίνητο, που κατέληξε στο να την πετάξει από τα βράχια. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια του καβγά, σήκωσε κατά λάθος το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Τότε, έντρομη η Γαρυφαλλιά βγήκε από το αυτοκίνητο και συνέχισαν να διαπληκτίζονται. Ο 30χρονος την έσπρωξε, με αποτέλεσμα η άτυχη κοπέλα να χτυπήσει στα αιχμηρά βράχια και να καταλήξει στη θάλασσα. Στη συνέχεια, o 30χρονος επέστρεψε στο όχημα πήρε το σακίδιο πλάτης όπου μέσα σε αυτό βρέθηκε και η αστυνομική του ταυτότητα, κατέβηκε στην θάλασσα από διαφορετικό σημείο, και προσέγγισε την 26χρονη.

Οπως ανέφερε την είδε αναίσθητη -η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ήταν ζωντανή και αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός -και εξαφανίστηκε. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος περπάτησε με μαγιό σε διάφορα σημεία του νησιού με αποτέλεσμα να καταλήξει 28 ώρες αργότερα σε άλλο σημείο της ίδια παραλίας σε μια μικρή σπηλιά. 

Ευχαριστούμε για τις φωτό και το video τον Σπύρο Μάκαρη (SportCyclades.gr)

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Να επιστρέψει η ουσία της Λαμπαδηδρομίας

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για τη παρουσία πολιτικών προσώπων στη λαμπαδηδρομία στα νησιά των Κυκλάδων

Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν μπει στο “Blue Star Naxos” (video)

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν τον απόπλου του "Blue Star Naxos" για Πάρο - Νάξο - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό (δείτε το video)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Εκτακτο – Νάξος: Δεν “είδε” το αεροπλάνο της Olympic Air το αεροδρόμιο και γύρισε Αθήνα

Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να προσγειωθεί το αεροσκάφος της Olympic Air το αεροδρόμιο της Νάξου - Επέστρεψε στην Αθήνα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΠΝΟ: Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά (Μεγάλη Τετάρτη)

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 1η Μαΐου – Απεργία της ΠΝΟ (διαβάστε την ανακοίνωση)

ΥΠΑΑΤ: Σε ισχύ από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Θα διατεθεί στους παραγωγούς, δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα που τηρεί τον λογαριασμό του

Πάσχα: Εκπτώσεις για την μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ελληνική Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των “Σπαρτιατών”, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της “Ελληνικής Λύσης”

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Πώς έλιωσε ο (εκκλησιαστικός) πάγος με την κυβέρνηση

Βρέθηκε η χρυσή τομή... Ποιες ήταν οι κατάλληλες κινήσεις

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος