Φολέγανδρος: Μαθητής ...πιάστηκε να κλωτσάει γάτα μέχρι θανάτου, πρόστιμο σοκ από την Εισαγγελέα Νάξου

Δικογραφία σε βάρος δύο μαθητών Δημοτικού από τη Χώρα Φολεγάνδρου σχηματίστηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από την ιστοσελίδα zoosos.gr που τους δείχνει να κακοποιούν μια γάτα με έναν εξ αυτών μάλιστα να την κλωτσά επανειλημμένως στο κεφάλι με αποτέλεσμα το ζώο να χάσει τη ζωή του.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη στον προαύλιο χώρο και σε πισίνα - κλειστού αυτή την εποχή - ξενοδοχείου. Την επίθεση των δύο αγοριών στο ανυπεράσπιστο ζώο αντιλήφθηκε ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου που άκουσε τις φωνές της γάτας. Όταν η γυναίκα ρώτησε τα δύο παιδία τι είχε συμβεί εκείνα, όπως λέει, της απάντησαν ότι μια από τις αδέσποτες γάτες είχε πέσει στην άδεια πισίνα του διπλανού ξενοδοχείου.

Η γυναίκα αναζήτησε τη γάτα καθώς ήταν αυτή που τη φρόντιζε και όταν την εντόπισε αυτή ήταν ήδη νεκρή. Αναζητώντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας εντόπισε το σκληρό βίντεο που ακολουθεί. Σε αυτό φαίνονται τα δύο παιδιά αρχικά να καταδιώκουν το ζώο και να του πετούν αντικείμενα με την γάτα, η οποία ήταν τυφλή, να πέφτει μέσα στην πισίνα. Εκεί το ένα από τα δύο αγόρια φαίνεται να την κλωτσά πριν τελικά οι δύο μαθητές να αποχωρήσουν από την περιοχή σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Πλέον σε βάρος των ανηλίκων θα ασκηθεί δίωξη για τη δολοφονία της γάτας και σε βάρος των γονιών τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Όπως θα δείτε και στο βίντεο το δεύτερο αγόρι μάλιστα μαγνητοσκοπεί το έγκλημα με το κινητό του όταν ο φίλος του κλωτσάει και τελικά σκοτώνει την τυφλή γάτα.

Δυστυχώς τις κλειστές κοινωνίες σπανίως οι κάτοικοι αποφασίζουν να καταγγείλουν στις αρχές τα εγκλήματα πόσο μάλλον όταν τα διαπράττουν ανήλικοι. Η ατιμωρησία όμως οδηγεί στην απόλυτη ασυδοσία και σε επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα συγκεκριμένα αγόρια στο παρελθόν έχουν κόψει το πόδι από μια γάτα και φυσικά ούτε τότε κάποιος τα τιμώρησε ή τα έκανε να καταλάβουν τι έπραξαν και πόσο το ζώο υπέφερε…

Ας μη ξεχνάμε φυσικά και τη νοοτροπία που υπάρχει ακόμα σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ότι με τέτοιες πράξεις τα αγόρια… αντρώνονται. Πέρα από το έγκλημα που διαπράχθηκε και πάλι σ’ ένα νησί των Κυκλάδων η αντίδραση της Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου μας δίνει κουράγιο καθώς πράγματι με αργά και σταθερά βήματα κάτι άλλον αλλάζει.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου έδωσε, επίσης, εντολή εκτός από την κατεπείγουσα προανάκριση να βεβαιωθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ σε βάρος των γονέων του αγοριού που κλωτσάει τη γάτα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες σε βάρος των ανηλίκων θα ασκηθεί δίωξη για τη δολοφονία της γάτας ενώ στους γονείς τους θα ασκηθεί δίωξη για παραμέληση ανηλίκου.