Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΦολέγανδρος (Νάξος) - Γ. Βλάχος: "Ο εντολέας μου είναι ασθενής" (video) .

Φολέγανδρος (Νάξος) – Γ. Βλάχος: “Ο εντολέας μου είναι ασθενής” (video) .

|

Γιάννης Βλάχος: “Ο εντολέας μου είναι ασθενής. Είναι διαγνωσμένη εδώ και χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια, έπαιρνε αγωγή την οποία διέκοψε, χωρίς να έχει συμβουλευτεί τον θεράποντα γιατρό του γιατί τον εμπόδιζε στο επάγγελμά του” – Κούγιας «Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση.»

Ακόμη 24 ώρες….  Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε χθες Τρίτη για αύριο Πέμπτη 22 Ιουλίου ο καθομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς και με την έλευση του δικηγόρου του…  Ο 30χρονος που αποδοκιμάστηκε από πολίτες – για μία ακόμη φορά τόσο και την είσοδό του όσο και κατά την έξοδό του – στην Εισαγγελία της Ναξού, τη στιγμή που όπως ακούστηκε εξέφρασε «συλλυπητήρια» στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς.

Και όπως διαβάζουμε στην σελίδα του megatv.gr και σε ανταπόκριση από τη Νάξο…  Ο 30χρονος καθομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς βγαίνοντας από την Εισαγγελέα της Ναξού προκαλεί για μια ακόμη φορά. Ψελλίζει συλλυπητήρια, ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος τον αποδοκιμάζει έντονα.

-Νιώθεις άντρας;
-Είστε μετανιωμένος;
-Έχετε μετανιώσει;
-Συλλυπητήρια και καλή δύναμη στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετέφεραν τον 30χρονο στις δικαστικές αρχές εκεί όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την προσεχή Πέμπτη.

Οταν βγήκε από την Εισαγγελέα, ο δικηγόρος του κος Βλάχος δήλωσε on camera ….  H  κατηγορία είναι ξεκάθαρη κι αυτή που γνωρίζουμε όλοι από τη Κυριακή και ο στόχος και η εντολή της οικογένειάς είναι να υπάρχει πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και θα συναινέσει σε ότι χρειάζεται από τον Εισαγγελέα ώστε να μην υπάρξει ούτε ένα τυφλό σημείο στο “τραγικό περιστατικό”, όπως το χαρακτήρισε. 

Σημείωσε ότι “είναι δύσκολη η επικοινωνία με τον πελάτη του γιατί δεν έχει κατανοήσει πλήρως τι έχει συμβεί’ τόνισε όμως ότι για την ώρα δεν τίθεται θέμα “ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης” ή συνδρομής από ψυχίατρο…  Και στην ερώτηση για το εάν έχει “μετανοήσει” ανέφερε ότι “για να υπάρξει μετάνοια, πρέπει να υπάρχει πλήρη συνείδηση του τι έχει συμβεί”. 

Αυτό που τόνισε ο κος Βλάχος είναι ότι η οικογένεια έχει ζητήσει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και στο σύνολό του. Δηλαδή να υπάρξει αντιμετώπιση για το φαινόμενο της “γυναικοκτονίας” που παρατηρείται τόσο έντονα τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα και ουσιαστικά κατέθεσε έκκληση στις Αρχές (Πολιτεία – Αστυνομία – Φορείς) ώστε να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα αυτό που καθημερινά γιγαντώνεται με νέες αποκαλύψεις. 

Και βέβαια ανέφερε ότι τα μέλη της οικογένειας του 30χρονου είναι στη Νάξο, είναι συντετριμμένοι, αντιμετωπίζουν το ακατανόητο και είναι μία κατάσταση που λειτούργησε ως “κεραυνός εν αιθρία” καθότι δεν υπήρξε κάποιο υπόβαθρο ώστε να γνωρίζουν τι γίνεται…  Και ουσιαστικά επιβεβαιώσε πληροφορία από ιστοσελίδα ότι το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε συνάντηση μελών της οικογένειας με τον προφυλακισμένο 30χρονο όπου και του παρέδωσαν προσωπικά αντικείμενα… 

Αντίδραση Κούγια 

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, υποστηρίζοντας πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.

«Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση.»

Ο δικηγόρος του 30χρονος κ. Γιάννης Βλάχος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Έχει αντιληφθεί το αποτέλεσμα, έχει ζητήσει συγγνώμη από την πρώτη κατάθεσή του. Η έκφραση συμπάθειας/ συμπόνοιας θεωρώ ότι είναι ειλικρινέστατα», ανέφερε αρχικά ο συνηγόρος του δράστη.

«Όλοι θύματα με μια έννοια είναι, η οικογένεια συμπάσχει. Έχουμε πλήρη συνείδηση του εγκλήματος. Θέλουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να σταματήσει η παθογένεια των φόνων της βίας κατά γυναικών, αυτή είναι η θέληση της οικογένειας και η εντολή που έχω πάρει.», υπογράμμισε και τόνισε ότι «είναι άλλο θέμα η παθογένεια που γεννά η πατριαρχεία κι άλλο η ατομική ασθένεια. Ο εντολέας μου είναι ασθενής. Είναι διαγνωσμένη εδώ και χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια, έπαιρνε αγωγή την οποία διέκοψε, χωρίς να έχει συμβουλευτεί τον θεράποντα γιατρό του γιατί τον εμπόδιζε στο επάγγελμά του.», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ζητηθεί σχετική γνωμάτευση αλλά «ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

«Υπάρχει ένα δεδομένο που ανήκει στην αλήθεια κι είναι κομμάτι της τραγικής υπόθεσης, το κομμάτι του ψυχισμού του δράστη. Δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε επειδή δεν είναι αρεστό, είναι υποχρέωση της υπεράσπισης να το αναδείξει, το αν και σε ποιον βαθμό έπαιξε ρόλο στην εγκληματική πράξη θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Έχουμε δεδομένη ψυχική πάθηση», σημείωσε.

«Δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση αν δεν υπήρχε θέμα ψυχικής υγείας και μάλιστα σοβαρό», υπογράμμισε.

 


 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες