Γ. Σιώτος (Τήνος) προς Χαρδαλιά: "Αυστηροποίηση μετακινήσεων ενόψει Πάσχα"

Μπαίνουμε αργά αλλά σταθερά στην Μεγάλη και Αγία Εβδομάδα... Είναι δεδομένο ότι αρκετοί θα επιχειρήσουν να μεταβούν στα νησιά, τόπους καταγωγής τους, ώστε να ξεφύγουν κάπως από την κλεισούρα της πόλης. Με δεδομένο όμως ότι στα νησιά δεν υπάρχει και η καλύτερη δυνατή υγειονομική θωράκιση, οι αιρετοί φοβούνται... Και ο Γιάννης Σιώτος - Δήμαρχος Τήνου - θέλει να προλάβει... Να μην βρεθεί το νησί των Κυκλάδων σε ένα "κύμα" πανδημίας... Ο Απρίλιος κινείται με ηρεμία για την Τήνο (13 κρούσματα), ο εμβολιασμός έχει φτάσει τις 2000 δόσεις και κανείς δεν θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεων. 

Αυτός είναι και ο λόγος που ώθησε τον Δήμαρχο κο Σιώτο να στείλει (ανοιχτή) επιστολή προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, με θέμα την «Αυστηροποίηση μετακινήσεων, ενόψει εορταστικής περιόδου Πάσχα». Μπορεί κάποιοι να σχολιάσουν αρνητικά την κίνηση αυτή, αλλά η αλήθεια είναι ότι "όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο μουσαφίρης"... 

Η επιστολή του Δημάρχου Τήνου, Γιάννη Σιώτου, αναφέρει:

"Σε συνέχεια της εξαγγελίας περί απαγόρευσης, άνευ εξαιρέσεων, των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, κατά την περίοδο του Πάσχα, θα θέλαμε να σας εκθέσουμε, ένα ζήτημα, υψίστης σημασίας, για την ασφάλεια και την υγεία των νησιωτών μας.

Συγκεκριμένα έχει παρατηρηθεί, ότι η πλειονότητα, των εισερχομένων, στο νησί μας, γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικών βεβαιώσεων κίνησης ελευθέρων επαγγελματιών, από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Λαμβάνοντας υπόψη, τις δυσλειτουργίες και παθογένειες που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί Δήμοι της Χώρας, παρακαλούμε πολύ, όπως μεριμνήσετε για τη αυστηροποίηση των μετακινήσεων, με την χρήση των ως άνω βεβαιώσεων, κατά τη περίοδο των αργιών του Πάσχα, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα καταστρατήγησης του μέτρου, της απαγόρευσης διαπεριφερειακών μετακινήσεων".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News