Γκάφα ολκής; Οι Αστυνομικοί ξερίζωσαν 10 στρέμματα κλωστικής κάνναβης;

Εεεε εντάξει... Ανθρωποι είμαστε. Λάθη κάνουμε. Μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι να αναγνωρίζουμε το λάθος μας.. Πριν από μερικές ημέρες, η αστυνομία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τον εντοπισμό της «μεγαλύτερης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης έως τώρα στην ελληνική επικράτεια». Ωστόσο, νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δίνουν διαφορετική τροπή στην υπόθεση.

Να υπενθυμίσουμε ότι επειτα από αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκε σε αγρόκτημα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν συνολικά από 10.564 δενδρύλλια, ύψους 0,30 έως 1,70 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χάρτινη συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους 1.250 γραμμαρίων και έξι γυάλινα φιαλίδια με έλαιο άγνωστης χημικής σύστασης. Μάλιστα οι αρχές μετά την σύλληψη του άνδρα είχαν προχωρήσει σε παρουσίαση των ευρημάτων σε σχετική συνέντευξη τύπου κατά την διάρκεια της οποίας τόνισαν πως κατόπιν έρευνας που έγινε στην οικεία του καλλιεργητή είχαν βρεθεί και κατασχεθεί και σπόροι κάνναβης.  Και σε βάρος του 44χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Στη δικογραφία, περιλαμβάνεται ακόμη ένας 24χρονος που αναζητείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το karditsapress.gr, κατά την απολογία του στον ανακριτή ο 44χρονος ανέφερε ότι πρόκειται για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και ότι ανήκει στον 24χρονο συγγενή του, με τον ίδιο να μην έχει σχέση.  Κατά τη συνέντευξη Τύπου που είχε πραγματοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, στελέχη της αστυνομίας ανέφεραν, σύμφωνα με τοπικά μέσα, πως ο 44χρονος είχε ομολογήσει ότι ήταν δική του η καλλιέργεια, καθώς και ότι ο ίδιος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές και βάσει νόμου δεν δικαιούται να καλλιεργήσει βιομηχανική κάνναβη. Πάντως μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 44χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως αναφέρει το KarditsaPress, ο 24χρονος φέρεται να είναι δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών και να διαθέτει την προβλεπόμενη από τον νόμο προέγκριση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης, η έκταση των 3,5 στρεμμάτων είναι δηλωμένη στο σύστημα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). Η αστυνομία είχε υποστηρίξει πως -μέχρι την ημέρα της συνέντευξης Τύπου- δεν είχε παρουσιαστει κάποιο νομιμοποιητικό έγγραφο. Τέλος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες του KarditsaPress, έχει ζητηθεί εκτίμηση από γεωπόνους της ζημιάς από την εκρίζωση, ώστε να ασκηθεί αγωγή αποζημίωσης κατά του ελληνικού δημοσίου.