Χάθηκαν στο μονοπάτι Κωμιακής - Απόλλωνας

Καλός ο πεζοπορικός τουρισμός και η προσπάθεια ανάδειξής του αλλά μερικές φορές χρειάζεται προσοχή ώστε να μην συμβεί κανένα ατύχημα. Και το βράδυ της Τρίτης (28/06) δύο αλλοδαποί είχαν Άγιο… Επιχείρησαν να περπατήσουν από την Κωμιακή προς τον Απόλλωνα ακολουθώντας το μονοπάτι, το οποίο και πρόσφατα είχε σηματοδοτηθεί. Μία γιαγιά (66 ετών) με το εγγόνι της (ετών 13) πήραν το δρόμο αργά το βράδυ (μετά τη δύση του ηλίου) αλλά σε κάποιο σημείο έκαναν λάθος και χάθηκαν. Αποτέλεσμα; Να αντιμετωπίσουν πρόβλημα προσανατολισμού να εγκλωβιστούν στο βουνό. Στην προσπάθεια τους για βοήθεια ανέβασαν τον τόνο της φωνής τους και στάθηκαν τυχεροί γιατί τους άκουσε βοσκός που άμεσα ενημέρωσε τους συγχωριανούς του αλλά και την Πυροσβεστική. Και τελικά η μίνι περιπέτεια των δύο αλλοδαπών είχε αίσιο τέλος λίγο μετά τις δύο το πρωί της Τετάρτης.

Διαβάστε πως περιγράφει το όλο συμβάν ο Giorgos Komiaki που πληροφορήθηκε το συμβάν το πρωί της Τετάρτης (29/06) από τους συγχωριανούς του που ειχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην "διάσωση των δύο αλλοδαπών" …

«Mεγάλη κινητοποίηση, χθες το βράδυ, από ντόπιους κατοίκους και πυροσβεστική, για την διάσωση δυο τουριστών(γιαγιά και παιδί), οι οποίοι ''ξενορίστηκαν'' στην προσπάθειά τους, να πάνε με τα πόδια στον Απόλλωνα και κατέληξαν στου... Γαλάτη...!!!!!!!!

Και ευτυχώς και πήγε αργά το απόγευμα, όπως το συνηθίζει, ένας χωριανός μας , για τα ζώα του και τους...πήρε χαμπάρι...

Δεν φαίνονταν....Άκουσε φωνές, σχεδόν κλάματα, στο τέλος είδε ένα μπλουζάκι ν' ανεμίζει και πηγαίνοντας κοντά, τους είδε σε ...μαύρο χάλι...Γδαρμένους από τους βάτους και τα κλαδιά, διψασμένους και να τρέμουν σαν ....καλαμόφυλλα...!!!

Μέχρι να τους ''ξεμπερδέψουν'' από 'κει, να τους βγάλουν στο δρόμο και να τους φέρουν στο χωριό, έπιασε 2:00 τη νύχτα..

Αίσιο τέλος και μπράβο στους χωριανούς, την πυροσβεστική και σε όλους, όσους βοήθησαν...

Αναρωτιέμαι, όμως, δυο πράγματα...

Το ίδιο είχε συμβεί και την ημέρα του Πάσχα με κάποιον επισκέπτη στο χωριό, ο οποίος για να πάει στον Απόλλωνα, κατάληξε, περίπου, στο ίδιο σημείο..Τον ψάχναμε ώρες... Μήπως, λοιπόν, υπάρχει ελλειπή σήμανση στο μονοπάτι; Yπάρχουν, παράδρομοι ενδιάμεσα στον κεντρικό δρόμο, οι οποίοι καταλήγουν σε αδιέξοδα ή έχουν γίνει από τα ζώα και μπερδεύουν τον επισκέπτη..

Όμως και ο ξένος, αφού βλέπει ότι ξεφεύγει από τον καθαρό δρόμο, που πάει; Σε άγνωστο γι' αυτόν, τόπο βρίσκεται...

Άλλο ο χάρτης, άλλο η φύση και η πραγματικότητα...»