Η ΕΑΣ Νάξου ρεκόρ Γκίνες με 554 κιλά τηγανιτές πατάτες Νάξου (pics)

Ιστορική μέρα για το νησί της Νάξου καθώς η 15η Ιουλίου 2017 είναι η ημερομηνία που η Νάξος θα γραφτεί στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες καθώς στο 8ο φεστιβάλ πατάτας τηγανίστηκαν 554 κιλά πατάτες.

Το είπαν και το έκαναν, είπαν θα σπάσουν το ρεκόρ γκίνες τηγανισμένης πατάτας. Η προσπάθεια έγινε  από την ΕΑΣ Νάξου  σε μία δυναμική κίνηση ώστε να διαφημιστεί με τον πλέον ιδανικό τρόπο τόσο η Νάξος όσο και τα τοπικά της προϊόντα. 

Και το Σάββατο το βράδυ, το ρεκόρ έγινε. 

 

554 κιλά τηγανισμένη πατάτα (Νάξου, τι αλλο...) στο 8ο φεστιβάλ πατάτας είναι γεγονός. 

650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου ( στις εγκαταστάσεις ήταν περισσότερες από ένας τόνος), 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα και μπόλικη διάθεση για ....ρεκόρ Γκίνες. 

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν για να γραφτεί το όνομα της Νάξου στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.... 

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κος Δημήτρης Καπούνης; πριν λίγες μέρες δήλωνε: “Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια της και κάθε χρόνο 5500 τόνοι παράγονται στο νησί. Η πατάτα Νάξου μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα έχουν κάνει τη Νάξο την μεγαλύτερη αγροτική δύναμη των Κυκλάδων. Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανητές πατάτες στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Πολύ απλά γιατί η γεύση της είναι ασύγκριτη Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το ρεκόρ”. και φυσικά τα κατάφερε..... Τα κατάφεραν... 

Να σημειώσουμε ότι υπεύθυνος για το τηγάνισμα ήταν ο σεφ Στέλιος Κορρές και η ομάδα του (εθελοντές από ουκ ολίγα χωριά),

20 εθελόντριες ανέλαβαν το καθάρισμα 1.500 κιλά πατάτες Νάξου για το οποίο χρειάστηκαν αρκετές ώρες ενώ όλοι είχαν στραμμένα τα μάτια τους στην ηλεκτρονική ζυγαριά. Η εταιρεία φυσικού αερίου Nisogas πρόσφερε 2000 λίτρα προπανίου για να κάψουν τα …καζάνια και να λειτουργήσουν τα φλόγιστρα. Βλέπετε, οι άνθρωποι της ΕΑΣ Νάξου δεν ήθελαν απλά να σπάσουν το ρεκόρ των 459 κιλών που έχουν οι Αμερικανοί αλλά να το διαλύσουν και να αναγκάσουν τους αντιπάλους τους να ιδρώσουν και μόνο στη σκέψη τι θα έχουν απέναντί τους..

Tο φεστιβάλ και το ρεκόρ κατέγραψαν ειδησεογραφικά δίκτυα από την Ελλάδα, την Ευρώπη, και την Αμερική με το νησί της Νάξου αλλά και την Πατάτα Νάξου να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την φήμη της σε όλο τον κόσμο.. 

(Θυμίζουμε ότι το ρεκόρ κατείχε από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 μέχρι σήμερα το η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Idaho στις ΗΠΑ).