Η Νάξος πετάει με +39%

Σημαντική αύξηση και το μήνα Ιούλιο, παρουσίασε η επιβατική κίνηση της AEGEAN, μεταφέροντας περίπου 1,5 εκατ. επιβάτες.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, τον Ιούλιο του 2015, η εταιρεία μετέφερε 1.473.568 επιβάτες, 240 χιλιάδες περισσότερους σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, καταγράφοντας αύξηση 19% στη συνολική επιβατική κίνηση.

Στο δίκτυο εξωτερικού μετέφερε 808 χιλιάδες επιβάτες, επίδοση αυξημένη κατά 28%, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Aegean, η αύξηση «ήταν για άλλη μια φορά τον Ιούλιο, πολλαπλάσια του μέσου όρου της αγοράς, συνεισφέροντας έμπρακτα στον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία της χώρας».

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη για το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, ήρθε στην κίνηση εξωτερικού προς την Αθήνα (37% και 808.450 επιβάτες), χάρη στους 16 νέους προορισμούς, όπως Όσλο, Ελσίνκι, Μάλτα, Ντουμπρόβνικ, Τουλούζη, Μπορντό, Αλεξάνδρεια, Ριάντ και Τεχεράνη.

«Εξίσου σημαντική ήταν και η αύξηση, 30% ,της κίνησης εξωτερικού προς τη βάση του Ηράκλειου, αλλά και 15% για τη βάση της Ρόδου, επίδοση ιδιαίτερα θετική για την εταιρεία, εφόσον η συνολική αγορά προς αυτούς τους προορισμούς το πρώτο εξάμηνο παρουσίασε μικρή κάμψη, κυρίως λόγω της Ρωσίας» σημειώνει η εταιρεία.

Στο δίκτυο εσωτερικού, παρά τις κλειστές τράπεζες και τα capital controls, η εταιρεία μετέφερε 665 χιλιάδες επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 10%.

«Η αύξηση αυτή επετεύχθη με συνεχείς προσφορές, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, με στόχο να κάνουν διακοπές οι Έλληνες-επιβάτες παρά τις δύσκολες συνθήκες. Ακόμη πιο σημαντική ήταν η αύξηση που επετεύχθη στις «άγονες» γραμμές, που στηρίχθηκαν φέτος με περισσότερες πτήσεις και ενισχυμένη συνδεσιμότητα με το εξωτερικό και είχαν αύξηση 25%, με μερικές από αυτές να έχουν ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης» επισημαίνει η εταιρεία.

Ενδεικτικά, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 40% στην Ικαρία, κατά 27% στην Κάρπαθο, κατά 46% στη Μήλο, κατά 39% στη Νάξο, κατά 55% στην Σκιάθο και κατά 53% στη Ζάκυνθο.

«Η AEGEAN, συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις, ώστε να στηρίξει τη χώρα μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αλλά και να διατηρήσει την δική της αναπτυξιακή δυναμική. Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά ο τουρισμός μπορεί να γίνει και πάλι μοχλός ανάκαμψης και πρέπει να στηριχθεί» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αegean Δημ. Γερογιάννης

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News