Η Σίφνος απέκτησε …ασθενοφόρο (video) και «πανηγυρίζει»

Την ώρα που γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων από τα ΜΜΕ και την ΠΟΕΔΗΝ για τα κενά στην Υγεία όσον αφορά τα νησιά του Αιγαίου, έρχεται ένα κυκλαδίτικο νησί να φωνάξει ότι «έχω ασθενοφόρο»…. Βέβαια, το κακό είναι ότι το είχε καιρό… Δύο χρόνια αλλά ουσιαστικά δεν μπορούσε να το λειτουργήσει γιατί έπρεπε να περάσει μέσα από το δαίδαλο της γραφειοκρατίας. Όμως, με υπομονή όλα γίνονται. Κι έτσι από χθες ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης μπορεί να χαμογελάει. Κι αυτό γιατί έχει στη διάθεσή του ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο – δωρεά από την οικογένεια Αργύρη μετά το τραγικό συμβάν με την απώλεια του παιδιού τους – και μάλιστα την προσεχή Κυριακή 25 Ιουνίου θα γίνει η σχετική επίσημη παρουσίαση του… Στο Δημαρχείο του νησιού στις 10.30 το πρωί… Και αυτό που ενοχλεί είναι ότι για αυτονόητα πράγματα δυστυχώς «πανηγυρίζουμε» σαν μικρά παιδιά…

Με την βοήθεια του το blog από την Σίφνο (kaipoutheos.blogspot.gr) ακούμε τον Δήμαρχο Ανδρέα Μπαμπούνη να αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης «Ασθενοφόρο στην Σίφνο» ενώ παραθέτουμε και το σχετικό δελτίο Τύπου που εστάλη από τον Δήμο…
«Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η Σίφνος μας από την 1η Ιουνίου 2017 απέκτησε ένα νέο, υπερσύγχρονο ασθενοφόρο το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Περιφερειακού μας Ιατρείου, ένα ασθενοφόρο 4X4 τύπου Mercedes, το οποίο έγινε δωρεά από τον κ. Αντώνη Αργύρη & τη σύζυγό του κα Βασιλική Καββαθά.

Επιτρέψτε μου να σας αναφέρω ένα πολύ σύντομο ιστορικό αυτής της σημαντικής δωρεάς στο νησί μας.

Η πρώτη γνωριμία μας με την οικογένεια του κ. Αργύρη έγινε το καλοκαίρι του 2015, όταν μας επισκέφτηκαν στο Δημαρχείο, μας ανέφεραν το τραγικό συμβάν που συνέβη στην οικογένειά τους με την απώλεια του παιδιού τους και μας εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε μία δωρεά στη μνήμη της -αν γινόταν- στον τομέα της Υγείας.

Η πρώτη σκέψη μας ήταν να γίνει δωρεά ενός ασθενοφόρου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου, επειδή γνωρίζαμε την παλαιότητα του υπάρχοντος ασθενοφόρου (άνω των 20 ετών), τα σοβαρά μηχανικά προβλήματα που κατά καιρούς προέκυπταν, αλλά και την αδυναμία του ΕΚΑΒ να το αντικαταστήσει. Με τη σκέψη μας αυτή συμφώνησε και ο τότε Προϊστάμενος του Π.Π.Ι. κ. Νίκος Μακαρώνας, καθώς και οι δωρητές.

Από εκείνο το σημείο και έως τα τέλη Μαΐου του 2017, ξεκίνησε ένας Γολγοθάς άνω των 20 μηνών!!!, προκειμένου να γίνει η προμήθεια αυτού του υπερσύγχρονου ασθενοφόρου και η δωρεά του στο λαό της Σίφνου. Αντιμετωπίσαμε για ακόμα μία φορά το διαχρονικό «τέρας» της γραφειοκρατίας, τόσο ο κ. Αργύρης, ο οποίος προσωπικά μετέβαινε σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες προκειμένου να επισπεύσει τη σχετική διαδικασία, όσο και εμείς με συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία. Δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, γιατί και μόνο η ανάγνωση αυτών θα σας «κούραζε».

Σε αυτήν τη διαδικασία ενεπλάκησαν πολλοί φορείς: το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών, η 2η Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία υπάγεται το Περιφερειακό μας Ιατρείο, το ΕΚΑΒ, το Νοσοκομείο της Σύρου και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής!!!

Μάλιστα στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου μας τον Απρίλιο του 2017, βλέποντας την πολύμηνη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δωρεάς, λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για επιστολές διαμαρτυρίας προς όλες τους αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να κλείσει επιτέλους θετικά αυτό το θέμα.

Και τελικά τα καταφέραμε!

Η Σίφνος μας διαθέτει πλέον ένα νέο υπερσύγχρονο ασθενοφόρο στις υπηρεσίες του Περιφερειακού Ιατρείου, στη μνήμη της ΚΑΤΙΑΣ ΑΡΓΥΡΗ.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε στους κ. ΑΝΤΩΝΗ ΑΡΓΥΡΗ  και ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΒΒΑΘΑ για αυτή τη δωρεά!

Τους είμαστε πραγματικά ευγνώμονες και ειλικρινά τους θαυμάζουμε για το μεγαλείο της ψυχής τους!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News