Ικαρία: Το λιμάνι του Ευδήλου κόπηκε στη ... μέση

Στη Νάξο το έχουμε δει το έργο. Παλαιότερα βέβαια τόσο στο λιμάνι της Χώρας όσο και στον Απόλλωνα. Εκεί βέβαια, το βλέπουμε κατά κόρον. Και κάθε φορά που ο άνεμος είναι κατεύθυνση από τα ΒορειοΑνατολικά, η καρδιά όλων σφίγγεται καθότι περιμένουν τα χειρότερα… 

Και το σκηνικό με την … επίθεση ανέμων σε λιμάνι το έζησαν την Πέμπτη οι κάτοικοι της Ικαρίας βλέποντας το νέο μόλο στο λιμάνι του Ευδήλου να … σπάει στη μέση εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και οι οποίοι έφταναν τα 10 μποφόρ. Στον νέο μόλο που ολοκληρώθηκε πριν από μία πενταετία όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα “Ικαριακή Ραδιοφωνία» τα τσιμεντένια προστατευτικά μπλόκια (αστερίες) από την εξωτερική πλευρά του λιμανιού έχουν βρεθεί στην εσωτερική. Και σήμερα, στο νησί βρέθηκαν ειδικοί και δύτες, προκειμένου να εκτιμήσουν τις ζημιές αλλά και την ασφάλεια προσέγγισης των πλοίων στο λιμάνι.

Ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, αφού ενημερώθηκε για την έκταση των ζημιών, έστειλε έγγραφο με τη μορφή του επείγοντος στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν ταχύτερη παρέμβαση σε τεχνικό επίπεδο, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών και την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Ευδήλου.

Όπως μεταδίδει ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, τον Νοέμβριο του 2017 και μέσα από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης εγκρίθηκαν 860.000 ευρώ για έργα που απαιτείται να γίνουν για την έναρξη λειτουργίας των νέων υποδομών του λιμένα Ευδήλου Ικαρίας.

Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα meteo-ikaria.blogspot.gr που δημοσίευσε ο Γιάννης Κούβαρης και τον οποίο ευχαριστούμε..