Ηρακλειά : Προκηρύσσεται το έργο της αφαλάτωσης

Οκτώβριος του 2016 και με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, στο Ε.Π. Νότιο Αιγαίο 2014- 2020 εντάσσονται τα έργα «Κατασκευή συνοδών έργων μονάδας αφαλάτωσης Κιμώλου», επιλέξιμης δημόσιας 596.129,03 ευρώ και «Αφαλάτωση Ηρακλειάς», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 425.112,90 ευρώ. Το έργο της αφαλάτωσης Ηρακλειάς  περιλαμβάνει την κατασκευή έργων υποδομής απαραίτητων για την εγκατάσταση και την λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης, την προμήθεια και εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης, ημερήσιας παραγωγής 300m3 πόσιμου νερού και την σύνδεσή της με το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ξεκινήσει στις 31/03/2017 και να σημειώσουμε ότι υπάρχει και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης…

Όμως, το έργο δεν ξεκίνησε. Και η Ηρακλειά έμεινε και την φετινή σεζόν με πρόβλημα όσον αφορά την υδροδότηση.

Σήμερα, Νοέμβριος του 2017 και έρχεται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να ανακοινώσει ότι προέβη στην έγκριση της διακήρυξης και της διαδικασίας με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο «Αφαλάτωση Ηρακλειάς (Παραγωγής Πόσιμου Νερού 300 κ.μ./ημέρα», που βάζει τέλος στην αγωνία των κατοίκων του νησιού  για την επάρκεια πόσιμου νερού.

Το έργο της αφαλάτωσης Ηρακλειάς, συνολικού προϋπολογισμού 555.100 ευρώ,  ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή έργων υποδομής απαραίτητων για την εγκατάσταση και την λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης, την προμήθεια και εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης, ημερήσιας παραγωγής 300m3 πόσιμου νερού και την σύνδεσή της με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Περιφερειακής Συνοχής» του Ε.Π. Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ελληνικό δημόσιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News