Ηρθαν τα … 50αρια, φεύγει το Patmos

Η καλοκαιρινή περίοδος φτάνει σιγά σιγά στο τέλος και σε επίπεδο μετακινήσεων οι αλλαγές θα είναι σημαντικές. Πρώτη και καλύτερη αυτή σε επίπεδο Πολιτικής Αεροπορίας ενώ και στα πλοία έχουμε προσθαφαιρέσεις που μπορεί να πονέσουν…  Ξεκινάμε όμως από αέρος και με την διαπίστωση ότι επιβεβαιώθηκε το άρθρο μας πριν από μερικές εβδομάδες που μιλούσε για έλευση μεγαλύτερων αεροσκαφών στο νησί αλλά από τον Οκτώβριο θα έχουμε μείωση και δη δραστική στα δρομολόγια. Τότε είχαμε γράψει ότι «η  Aegean Air θα ρίξει στην αγορά δύο αεροπλάνα τύπου ATR 42 που έχουν την δυνατότητα μεταφοράς 50 επιβατών. Και αυτά τα δύο αεροπλάνα έχουν την ίδια περίπου κίνηση όπως και τα Dash 100 για το χώρο προσγείωσης άρα μπορούν να έρθουν στη Νάξο όπως και στο σύνολο των μικρών αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου. Είναι άγνωστο πότε θα δρομολογηθούν αλλά ακούγεται έντονα ότι προς το τέλος του Αυγούστου θα τα δούμε και στη Νάξο».

Και τα είδαμε. Εδώ και μερικές ημέρες – μίνιμουμ 10 – έρχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά όχι σε καθημερινή βάση και αυτό λειτουργεί και ως έκπληξη για τους τουριστικούς πράκτορες αφού ενημερώνονται την τελευταία σχεδόν στιγμή για την έλευση του μεγαλύτερου αεροπλάνου. Το ATR 42 είχε έρθει και στο παρελθόν στο νησί, τώρα πλέον έχει μία πιο τακτική επαφή, όμως το ζητούμενο είναι το … αύριο. Και αυτό γιατί η Νάξος θα παραμείνει στο καθεστώς των άγονων γραμμών – δυστυχώς ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα γίνει ο διαγωνισμός με την παράταση της ισχύουσας σύμβασης να ολοκληρώνεται τέλη Σεπτεμβρίου – και με την Olympic Air / Aegean Air να έχει αποφασίσει ότι από την 1η Οκτωβρίου η Νάξος θα έχει μόλις πέντε πτήσεις σε τέσσερις ημέρες την   εβδομάδα. Και οι ημέρες αυτές θα είναι Κυριακή, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (2). Τις υπόλοιπες; Θα πηγαίνουμε … Πάρο κι αυτό γιατί όπως έχουμε ξαναγράψει όχι μόνο θα έχει κανονικά πτήσεις από την Aegean αλλά έχει μπει στο παιχνίδι και η Sky Express με πέντε πτήσεις την εβδομάδα και με τιμή εισιτηρίου στα 35 ευρώ (!!!!) Τώρα θέλετε κι άλλο σχόλιο;

Αντίο Blue Star Patmos

Όσο για τα πλοία; Όπως έχουμε ενημερώσει την 31η Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα έλευσης του SuperFerry II που για μία ακόμη χρονιά φεύγει νωρίς. Από εκεί και πέρα η Blue Star Ferries από τις αρχές Σεπτεμβρίου (6/09) προχωρεί σε αλλαγές πλοίων όσον αφορά τα δρομολόγια στο Νότιο Αιγαίο κι έτσι έχουμε:

BLUE STAR PATMOS: Από τις 6/9 – 31/10 μεταφέρεται από τις Κυκλάδες στην άγονη γραμμή των Δωδεκανήσων στην θέση του BLUE STAR PAROS.

BLUE STAR DELOS : Θα παραμείνει ως τις 31/10 στην ίδια γραμμή που είναι τώρα, δηλαδή Πειραιά-Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη.

BLUE STAR PAROS: Από τις 7/9 – 31/10 μεταφέρεται από την άγονη γραμμή των Δωδεκανήσων στην γραμμή Πειραιά-Σύρο-Τήνο-Μύκονο.

BLUE STAR NAXOS: Από τις 6/9 – 31/10 μεταφέρεται από την γραμμή Πειραιά-Σύρο-Τήνο-Μύκονο στην άγονη γραμμή των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων (απογευματινό δρομολόγιο).

Τα υπόλοιπα πλοία παραμένουν στις γραμμές που βρίσκονται μέχρι τις 31/10. Και βέβαια περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει από τη 1η Νοεμβρίου και με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες ήδη να μιλάνε για μεγάλη χασούρα το πρώτο εξάμηνο του 2016…

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News