Και οι δικηγόροι το ...χαβά τους

Και οι δικηγόροι το χαβά τους… Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι πλέον και οι συμβολαιογράφοι μπαίνουν δυναμικό στο …κόλπο με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε και σε αναβολές πλειστηριασμών.. Και όλα αυτά γιατί οι δύο συγκεκριμένοι επαγγελματικοί φορείς αντιδρούν στο προτεινόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Κι έτσι… Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη (5 και Απριλίου 2016). Παράλληλα, λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες πλειστηριασμοί την ερχόμενη Τετάρτη 6 Απριλίου  2016. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρό της Γεώργιο Ρούσκα.

Δικηγόροι

Όμως, συνεχίζεται και η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και  την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 μετά από απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ενώ την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 θα συγκληθεί η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων για να εκτιμήσει την κατάσταση και τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό. Η σχετική απόφαση ελήφθη την Τρίτη 29 Μαρτίου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, όπου και συνεδρίασε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων: «Στη αρχή της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας, Β. Αλεξανδρής ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη της για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο ο ίδιος όσο και η Συντονιστική Επιτροπή με στόχο την προώθηση των θέσεων του δικηγορικού σώματος και την απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης. Η Ολομέλεια επανέλαβε την ομόθυμη στάση της κατά του εν λόγω προσχεδίου και αφού διαπίστωσε ότι δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά της, έκανε ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση του προέδρου της και αποφάσισε: Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016. Ακόμη, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 1 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ (Άγιος Ελευθέριος Πατησίων) συνεχίζεται η χθεσινή διακοπείσα γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας (ΔΣΑ) με μοναδικό θέμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης».

Να σημειωθεί ότι η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων κατά του  ασφαλιστικού  νομοσχεδίου της Κυβέρνησης άρχισε στις 12 Ιανουαρίου 2016 και έκτοτε συνεχίζεται αδιαλείπτως, λαμβάνοντας το χαρακτήρα απεργίας διαρκείας.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από το ΑΠΕ - ΜΠΕ