Και στη φυλακή πληρώνονται κανονικά τελικά οι βουλευτές

Θυμάστε τον Άδωνι Γεωργιάδη που έβγαινε πρόσφατα και κλαίγονταν ότι οι βουλευτές έχουν χάσει το 50% του μισθού τους και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε οικονομικά τους πολιτικούς μας ηγέτες. Θυμάστε τον Πάγκαλο και κάθε Πάγκαλο που κλαίγονταν ότι δεν έχει να πληρώσει το ΕΝΦΙΑ για τα 18 και πλέον διαμερίσματά του. Και εμείς να ετοιμάζουμε έρανο για να βρούμε χρήματα… Ε αυτοί οι άνθρωποι τελικά που κατοικούν στο …χωριό που λέγεται Ελληνική Βουλή δεν αξίζουν ούτε να τους δίνουμε το χέρι. Είναι ικανοί να το κλέψουν κι αυτό. Την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών κατάσχονται εις χείρας τρίτων με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ούτε ακόμη επίδοση κατασχετηρίου εγγράφου, προκειμένου να μπορεί αυτό να προσβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, οι βουλευτές απολαμβάνουν ένα ακόμη προνόμιο !!!

Και μάλιστα με Νόμο που έχει ψηφιστεί πριν από 130 χρόνια (!!!!) Ναι σωστά διαβάζετε. Με Νόμο του 1884 οι Έλληνες Βουλευτές μπορούν να χρωστούν στο Δημόσιο, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στις Τράπεζες όσα λεφτά γουστάρουν. Να είναι ακόμη και στη φυλακή καταδικασμένοι για το χειρότερο έγκλημα του κόσμου, αλλά ο μισθός και η σύνταξή τους πέφτουν  κανονικά καθότι ακατάσχετα. Ναι, με Νόμο του 1884, το ανώτατο γνωμοδοτικο όργανο της Πολιτείας, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ορίζει το ακατάσχετο των μισθών και των συντάξεων των Ελλήνων Βουλευτών. Η συγκεκριμένη διάταξη εκπορεύεται από το Σύνταγμα του 1864 και τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση του ΝΣΚ έχει αποδεχθεί ο υπουργός Οικονομικών, στον οποίο και υπάγεται το γνωμοδοτικό όργανο. Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, ότι φορολογείται μόνο το 25% των εισοδημάτων των βουλευτών, τυγχάνουν πληθώρας απαλλαγών και ατελειών, και σπάνια ευρίσκονται αντιμέτωποι με το νόμο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το καλοκαίρι του 2013 το Δ' τμήμα του ΝΣΚ εξέδωσε κατά πλειοψηφία απόφαση, μετά από ερώτημα της Βουλής, σύμφωνα με την οποία: "Η βουλευτική αποζημίωση και οι λοιπές απολαβές των βουλευτών τυγχάνουν ανεκχώρητες και ακατάσχετες εις χείρας της Βουλής ως τρίτης", εκτός και αν πρόκειται να ικανοποιηθούν απαιτήσεις διατροφής συζύγου ή απαιτήσεις του Δημοσίου, περίπτωση στην οποία επιτρέπεται η κατάσχεση έως το 1/4 της αποζημίωσης, και πάλι όμως υπό περιορισμούς.

Με βάση τη γνωμοδότηση αυτή (αρ. 268/2013) με ημερομηνία 25 Ιουνίου του 2013, οι φυλακισμένοι βουλευτές εξακολουθούν να λαμβάνουν τα εισοδήματά τους από τη Βουλή, καθώς και να διατηρούν τυχόν καταθέσεις που προκύπτει ότι προέρχονται από αυτά. Επίσης όσοι πρώην βουλευτές ή υπουργοί έχουν καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση ή αξιόποινες πράξεις που επισείουν χρηματικές ποινές, αυτές δεν μπορεί να προέρχονται από βουλευτικές αποζημιώσεις παρά μόνον από άλλα εισοδήματά τους, εάν διαθέτουν.

Στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου για παράδειγμα, ο οποίος είναι καταδικασμένος από τη Δικαιοσύνη για εμπλοκή του σε σειρά σκανδάλων με τα εξοπλιστικά προγράμματα, δύναται ο ίδιος να επωφεληθεί της γνωμοδότησης αυτής. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ εκκρεμεί η διαδικασία που αφορά στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

Πηγή: news.gr