Κανονικά αύριο αλλά έχουμε ...συνέχεια

Δεύτερη ημέρα σήμερα Παρασκευή της απεργιακής κινητοποίησης των πλοίων, όμως από αύριο όλα …κανονικά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολύ απλά από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (06/02) θα εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς, σε σημερινή (05/02) συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων και επανάληψή τους τις επόμενες ημέρες.

Τι σημαίνει επανάληψή τους; Με δεδομένο ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα κατατεθεί (κι εάν) το ασφαλιστικό, όλα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείεται να δούμε κινήσεις την επόμενη εβδομάδα. Απλά σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή δεν υπήρξε χρονική οριοθέτηση της επόμενης κίνησης..

Η ΠΝΟ ζητά την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, εκτιμά ότι έως σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα αιτήματά της και προειδοποιεί ότι ο αγώνας των ναυτικών θα συνεχιστεί.

Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία έχουν προαναγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) συμμετέχει από κοινού με τους συλλόγους των υπαλλήλων και εργαζομένων του ΝΑΤ, του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του ΕΛΟΕΝ και της Εστίας των Ναυτικών, σε συγκέντρωση, το μεσημέρι, έξω από τη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News