Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚάσος: ξεχασμένη και στο έλεος του Θεού εκπέμπει SOS

Κάσος: ξεχασμένη και στο έλεος του Θεού εκπέμπει SOS

|

Σκληρή γλώσσα από τους επαγγελματίες της Κάσου σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό με σημείο αναφοράς την συγκοινωνιακή απομόνωση του νησιού, την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ και με επίλογο – κόλαση « ο φαγωμένος δεν ενδιαφέρεται για τον πεινασμένο» 

Επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία υπογράφουν 85 επαγγελματίες της Κάσου, απεστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την αύξηση του Φ.Π.Α. και τη συγκοινωνιακή απομόνωση του νησιού.

Οι νησιώτες για ακόμη μία φορά απευθύνονται στην πολιτική ηγεσία της χώρας ζητώντας να δοθούν λύσεις στα προβλήματα αυτά, οι οποίες και θα αποτελέσουν τα κίνητρα για την παραμονή τους στο τόπο κατοικίας τους!

Η ίδια επιστολή κοινοποιείται επίσης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και στους βουλευτές Δωδεκανήσου και Αιγαίου.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«ΘΕΜΑ : S.O.S. ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΣΟΣ,  ΑΙΤΗΜΑ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ Φ.Π.Α. ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ & ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΑΥΤΩΝ.
 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Κατ’ αρχήν θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε διότι μπορέσατε να πείσετε τους κ.κ. εκπροσώπους των δανειστών της χώρας για την αναγκαιότητα διατήρησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας για το απερχόμενο 2017.

Εκτιμούμε βαθύτατα τις εν λόγω προσπάθειές σας, και δεδομένου ότι εκτων πραγμάτων η νησιωτικότητά μας δεν είναι δυνατόν να αλλάξει, επανερχόμεθα προκειμένου να σας υπενθυμίσουμε ότι επιβάλλεται με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζετε παραλλήλως να συνεχίσετε εκ νέου τις πιέσεις σας προκειμένου να αντιληφθούν οι δανειστές μας ότι τα νησιά μας υποφέρουν από τις ποικιλόμορφες ιδιαιτερότητές τους, συγκριτικά με την υπόλοιπο Ελλάδα, και ως εκ τούτου αντί η Κεντρική Διοίκηση να μας δίδει κίνητρα προκειμένου να μπορέσει να διατηρηθεί και παραμείνει ο ελάχιστος πληθυσμός των νησιών μας σ΄ αυτά, σήμερα έρχεται με πλήθος αντικινήτρων με αποτέλεσμα να εξαναγκαζόμαστε σε εγκατάλειψη αυτών κατά οικογένειες με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τα νησιά μας, όσο και για εμάς.

Το ερώτημα είναι μήπως έχετε πωλήσει και τα νησιά μας και αυτός είναι ένας έμμεσος τρόπος εκκένωσής τους; Εάν όχι τότε πράξετε το αυτονόητο, προκειμένου να διατηρήσουν τους ελάχιστους απομείναντας κατοίκους τους τα νησιά μας επιβάλλεται αφενός να ζητήσετε επιτακτικά τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α σ΄ αυτά, και αφετέρου να δώσετε κίνητρα σε όλη την νησιωτική Ελλάδα εάν πράγματι σας ενδιαφέρει η διατήρηση της Ελληνικότητάς τους, και φυσικά η αύξηση των πληθυσμών τους.

Κύριε Πρωθυπουργέ τα νησιά μας έχουν πάρα πολύ σημαντική ιστορία, και βεβαίως έχουν συμβάλει έμπρακτα και ποικιλόμορφα στην μητέρα Ελλάδα η οποία όμως επανειλημμένα μας απογοήτευσε, τόσο κατά το παρελθόν όσο και στη σύγχρονη ιστορία μας, αρκεί να σας υπενθυμίσουμε ότι κατά την επέτειο του ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ ο Εθνικός Τηλεοπτικός Σταθμός της Ε.Ρ.Τ.   ούτε καν επιγραμματικά δεν αναφέρθηκε στο γεγονός του ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ, αυτή είναι η αποστολή τους; Το θεωρείτε αυτό εύλογο;

Όπως επίσης θεωρείτε εύλογο η σημερινή ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ να υπογράφει και να ψηφίζει άνευ όρων  το ξεπούλημα  της χώρας, πολύ περισσότερο της νησιωτικής χώρας στους τοκογλύφους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ όταν οι υπαίτιοι όλων αυτών των δεινών που επί 10ετιας περίπου μέχρι σήμερα βιώνει ο Ελληνικός λαός, αυτοί οι «κύριοι» να  παραμένουν άσπιλοι και αμόλυντοι στο απυρόβλητο, και το χειρότερο απ΄ όλα έχουν και άποψη, αντί του να είναι σήμερα  κρεμασμένοι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για εσχάτη προδοσία; Μέχρι πότε νομίζετε ότι θα αντέχει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ αυτή την προδοσία; Τα όρια όλων μας έχουν εξαντληθεί και η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όταν εκραγεί ο Έλληνας, πολύ δύσκολα ελέγχει την οργή του και οι εξελίξεις θα είναι ποικιλόμορφα καταστροφικές τόσο για την χώρα όσο και για το σύνολο του Ελληνικού λαού.  

Κύριε Πρωθυπουργέ υποχρέωσης και καθήκον σας είναι να αναστρέψετε άμεσα αυτό το αρνητικό κλίμα, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ είναι λαός υπερήφανος και δεν μπορούμε να ανεχθούμε περισσότερο αυτήν την ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ υποτέλεια που στόχο έχει να μας ανα­γκάσει να εγκαταλείψουμε τις προγονικές μας εστίες, τα νησιά μας που με αυτοθυσία οι πρόγονοί μας μας παρέδωσαν ελεύθερα, και σήμερα φθάσαμε στο σημείο Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, με της υποχωρήσεις και παραλήψεις τις  να μας αναγκάζει να τα εγκαταλείψουμε αμαχητί στους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ δανειστές μας, και τούτο διότι:

Η δυνατότητα εφαρμογής μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. προβλέπεται στο άρθρο 120 της οδηγίας 2005/112/εκ του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας που αναφέρει ότι:

“Η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόζει στους νομούς ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ ΣΑΜΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΚΥΚΛΑΔΩΝ και στα νησιά ΘΑΣΟΣ, ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟ, χαμηλότερους συντελεστές έως 30% από τους αντίστοιχους συντελεστές που εφαρμόζονται στην Ηπειρωτική Ελλάδα”.

Η πρόβλεψη της Ε.Ε. για τον καθορισμό μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. είναι ένα μέτρο για την ανακούφιση των νησιωτικών περιοχών, που είναι ευάλωτες, επιπλέον σε οικονομικούς, συγκοινωνιακούς, κοινωνικούς παράγοντες, συγκριτικά με την χερσαία Ελλάδα, και βεβαίως αυτό ισχύει και σε άλλες νησιωτικές περιοχές της Ε.Ε.

Δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά, στο αυξημένο κόστος ζωής των κατοίκων των νησιών, (αύξηση κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων, πρώτων υλών, αύξηση κόστους παρεχόμενων υπηρεσιών, αύξηση κόστους υγειονομικής περιθάλψεως, μειωμένα εισοδήματα, λόγω του περιορισμένου χρόνου λειτουργίας των επιχειρήσεων μας ( 11/2 και στην καλύτερη περίπτωση 2 μηνών ετησίως), αδυναμία ανταγωνιστικότητος συγκριτικά τόσο με τα Οργανωμένα τουριστικά νησιά, όσο και με την υπόλοιπο Ελλάδα, και πλήθος άλλων μειονεκτημάτων μας τα οποία γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, εξ και ο λόγος όπου κρίνουμε ότι δεν απαιτείται η αναλυτική αναφορά τους.

Με ποια λογική λοιπόν τολμάτε να μας εξισώνετε με την υπόλοιπη Ελλάδα, έχουμε μήπως τα ίδια εισοδήματα, τα ίδια έξοδα μετακίνησης, το ίδιο καταναλωτικό κοινό, τον ίδιο χρόνο εκμετάλλευσης κ.λπ. κ.λπ. επιτέλους μέχρι πού θα φθάσει  ο Παραλογισμός  τού Οικονομικού σας επιτελείου; ποιος είναι ο απώτερος στόχος όλων αυτών που ψήφισαν αυτό το Νομοσχέδιο; Γιατί δεν έρχονται αυτοί οι Κύριοι να ζήσουν στα νησιά μας εφ’ όσον μας θεωρούν ότι είμεθα ΜΥΚΟΝΟΣ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΡΟΔΟΣ, ΚΡΗΤΗ, ΚΩΣ, – προνομιούχοι κ.λπ. κ.λπ. Σας Επαναλαμβάνουμε λοιπόν το ερώτημα μήπως υπάρχει σχέδιο παράδοσης των νησιών μας στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ, χρησιμοποιώντας έτσι έμμεσους τρόπους εκκένωσης των νησιών μας μία ώρα αρχύτερα και χωρίς ευθύνες;

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, την 17η Ιουλίου τρέχοντος έτους είχαμε τη χαρά να σας υποδεχθούμε στο νησί μας στην εορτή της Οσιομάρτυρας και προστάτιδος μας Αγ. Μαρίνης, είχατε λοιπόν την ευκαιρία να ζήσετε προσωπική αντίληψη τόσο των συνθηκών που επικρατούν στο νησί, αλλά και να έρθετε σε επικοινωνία με το ευρύτερο κοινό του νησιού, έχετε λοιπόν αποκομίσει κατά τη παραμονή σας στο νησί ότι η οικονομική επιφάνεια του κόσμου επιτρέπει αυτή την ληστρική αύξηση των συντελεστών τού Φ.Π.Α. στο νησί μας από το 13%στο 24%; εάν όχι τότε σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε ΑΜΕΣΑ τόσο με τον κ. Πρωθυπουργό, όσο και με τα αρμόδια όργανα των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ της Ελλάδος προκειμένου να τους μεταφέρετε την πραγματικότητα, και φυσικά το αίτημά μας για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. εις αεί.

Κύριε Πρόεδρε το νησί μας ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΑΙ από τους ολίγους απομείναντας κατοίκους κατά οικογένειες, και αυτό είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ όχι από αυτούς που φεύγουν, αλλά από αυτούς που δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες να εξωθούν τον κόσμο σε εγκατάλειψη των νησιών μας.

Αναρωτώμεθα ποια είναι η θέσης του Υπουργού ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ο οποίος έχει επισκεφθεί την ΚΑΣΟ επανειλημμένως και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις Συνθήκες που επικρατούν στο νησί. Τί έγιναν κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ που μας λέγατε, πως κρίνετε ότι πρέπει να αντιδράσουμε;

Είναι ποτέ δυνατόν να μας ζητάτε συνεχώς ΦΟΡΟΥΣ, ΦΟΡΟΥΣ και ταυτόχρονά
Να μας απομονώνετε;  Συγκοινωνιακή απομόνωση για ένα νησί σημαίνει καταδίκη σε ΜΑΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ- ΘΑΝΑΤΟΣ.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ζητάμε:
1. ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ Φ.Π.Α στα νησιά μας κάτω των 2000  κατοίκων.

2. Αύξηση των Αεροπορικών δρομολογίων σε 4 εβδομαδιαίως κατά την Χειμερινή & 7 την θερινή περίοδο.

3. Τροποποίηση και ΑΛΛΑΓΗ του αερολιμένος αναχώρησης του αεροσκάφους αντί να ξεκινά από ΡΟΔΟ  να ξεκινά από ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΣΟ – ΚΑΡΠΑΘΟ – ΡΟΔΟ- ΚΑΡΠΑΘΟ – ΚΑΣΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ. και τούτο διότι εκτός του ότι αυτομάτως τα νησιά μας συνδέονται αεροπορικώς με ένα επιπλέον  πάρα πολύ σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο, αυτομάτως επιλύουμε το πρόβλημα των ανταποκρίσεων, την θεαματική αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας, αλλά κυρίως  επιλύεται το υγειονομικό πρόβλημα διότι θα έχουμε πρόσβαση τόσο στο Πανεπιστημιακό ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, όσο και στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Νοσοκομείο, γεγονός που θα μας ανακουφίσει ποικιλόμορφα.

4. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ σε: ΠΕΙΡΑΙΑ – ΜΗΛΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟ – ΚΑΡΠΑΘΟ – ΔΙΑΦΑΝΙ –    ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟ και επιστροφή με τίς ίδιες προσεγγίσεις. Καθ’ όλη την διάρκεια των Χειμερινών δρομολογίων του F/BPREVELIS. Προκειμένου να έχουμε δύο φορές την εβδομάδα σύνδεση με την ΚΡΗΤΗ, τον δεύτερο σημαντικό κόμβο τροφοδοσίας των νησιών μας. Διότι ποιος είναι αυτός ο οποίος θα έλθει στην ΚΑΣΟ το Σάββατο προκειμένου να μας τροφοδοτήσει και θα παραμείνει μέχρι την επόμενη Κυριακή για την επιστροφή του στη ΚΡΗΤΗ; Είναι η δεν είναι παραλογισμός των κ.κ. ΥΕΝΑΠ & ΣΑΣ; γιατί κωφεύουν στα επανειλημμένα αιτήματα μας:

5. Επέκταση του Ακτοπλοϊκού δρομολογίου τής BLUE STAR πού σήμερα εκτελείται εκάστην ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΡΟΔΟ – ΚΑΡΠΑΘΟ και για ΚΑΣΟ–ΡΟΔΟ.

6. Χορήγηση φορολογικών κινήτρων προκειμένου να ανακοπεί το σημερινό κύμα εγκατάλειψης τα αποτελέσματα του οποίου θα είναι δραματικά για τα νησιά μας, και κατ’ επέκταση της κυριαρχηκότητος της χώρας μας.

Με την ελπίδα ότι θα εισακουστούν οι εκκλήσεις μας για άμεση εφαρμογή των ανωτέρω δίκαιων αιτημάτων μας προτού είναι πάρα πολύ αργά, διότι εν εναντία περιπτώσει να είσαστε σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα καλέσουμε τόσο εσάς, όσο και τον κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε πανηγυρική τελετή προκειμένου να θέσετε και δια χειρός σας την ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΕΚΓΑΤΑΛΕΙΨΗΣ Της ΚΑΣΟΥ της ΜΗΤΕΡΑΣ  μας και ιδιαιτέρας μας ΠΑΤΡΙΔΟΣ παραδίδοντάς σας τα κλειδιά τόσο των μικρών οικογενειακών μας επιχειρήσεων, των οικιών μας, αλλά και τους κεκοιμημένους προγόνους μας που με πόνο ψυχής θα εγκαταλείψουμε προκειμένου να αναζητήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και τις μετέπειτα γεννεές.  

Κύριε Πρωθυπουργέ δεν είμεθα νούμερα όπως θέλουν να μας παρουσιάζουν Οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ της ΕΛΛΑΔΟΣ είμεθα ανθρώπινες οντότητες με φιλότιμο και αξιοπρέπεια την οποίαν σεις καθημερινώς μας καταρρακώνετε, το Δικαίωμα αυτό δεν σας το έδωσε κανένας Έλληνας και έχετε ηθική υποχρέωση και καθήκον να προστατεύσετε τον Ελληνικό Λαό,  σ’ αυτό άλλωστε έχετε ορκιστεί όλοι σας κάτι το οποίο δυστυχώς δεν εφαρμόζετε, αλλά αντιθέτως καθημερινώς παραβιάζετε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ μετατρέποντας το σε ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ.

Εάν σας λείπουν χρήματα δώστε πρώτοι εσείς, ( Το σύνολο των υψηλόμισθων μελών του κοινοβουλίου και λοιπού ευρύτερου δημόσιου τομέα) το καλό παράδειγμα μειώνοντας τόσο το μισθό σας όσο και φοροελαφρύνσεις σας και θα διαπιστώσετε ότι με αυτή σας την κίνηση θα υπερκαλύψετε τα όποια ελλείμματα σας. Και μην ξεχνάτε την λαϊκή παροιμία λέει ο φαγωμένος δεν ενδιαφέρετε για τον πεινασμένο ή μήπως διαφωνείτε; Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και εν αναμονή,

Μετά τιμής

Με πληροφορίες από την εφημερίδα rodiaki.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν