Καστελόριζο: Η +πλεύση κατασκευή την οροφή σχολείου

Εξορμούμε στο Καστελλόριζο και επισκευάζουμε την οροφή του σχολείου!

Πάνω από 50 εθελοντές θα βρεθούν με την +πλευση στην δωρική Μεγίστη, την ανατολική εσχατιά της Ελλάδας, το Καστελλόριζο, στην φετινή φθινοπωρινή εξόρμηση της ομάδας, για να παρέχουν δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες και εξετάσεις, να αποκαταστήσουν τα προβλήματα στην οροφή του σχολείου του νησιού, αλλά και να πραγματοποιήσουν σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, σε ένα νευραλγικό για την Ελλάδα σημείο της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Οι εθελοντές θα ξεκινήσουν για την εξόρμηση την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και μέσω Ρόδου θα βρεθούν στο Καστελλόριζο για τρεις ημέρες, επιστρέφοντας στην Αθήνα τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Τις τρεις ημέρες που θα βρεθούμε στο νησί, πάνω από 20 γιατροί της +πλευσης θα προσφέρουν όπως πάντα δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις στους κατοίκους, στις παρακάτω δεκαέξι (16) ειδικότητες: Αγγειοχειρουργική, Ακτινολογία (υπέρηχος θυρεοειδούς, Ανώ Κάτω Κοιλίας, Triplex Αγγείων, Υπέρηχος μαστών), Γενική Ιατρική, Γυναικολογία (τεστ παπ), Καρδιολογία (triplex καρδιάς – καρδιογράφημα), Νευροχειρουργική, Ορθοπεδική, Ουρολογία, Οφθαλμολογία, Παθολογία, Παιδιατρική, Πλαστική Χειρουργική (Αφαίρεση Σπίλων – Δερματικών Βλαβών – Βιοψία),  Πνευμονολογία (Σπιρομέτρηση), Οδοντιατρική, Ψυχιατρική, Ωτορινολαρυγγολογία.

Το έργο των εθελοντών της +πλευσης θα ενισχύσει η κινητή ιατρική μονάδα του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center που διαθέτει οφθαλμολογικό ιατρείο, παθολογικό ιατρείο και μικρό χειρουργείο, με πενταμελές πλήρωμα (δύο γιατροί, νοσηλεύτρια, τεχνικός και οδηγός).

Τα ιατρεία θα υποδεχθούν τους κατοίκους το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου από τις 09.00 το πρωί ως τις 14.00 το μεσημέρι.

Μία ώρα νωρίτερα, από τις 07.30 ως τις 09.30 το πρωί, θα συλλεχθούν από τους κατοίκους δείγματα αίματος για αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, τα οποία θα μεταφερθούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια για να αναλυθούν. Οι αναλύσεις θα συνεκτιμηθούν από τους ιατρούς της +πλευσης και τα αποτελέσματα θα αποσταλούν στους κατοίκους μέσω του τοπικού πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου.

Η +πλευση θα προχωρήσει επίσης, με την ευγενική χορηγία της STANLEY BLACK&DECKER (Stanley Greece), στην επισκευή της της οροφής των σχολείων του νησιού, έργο άμεσα απαραίτητο καθώς παρουσιάστηκαν σε αυτήν πολλές ρωγμές και εισροή υδάτων σε κάποια σημεία, καθώς και εκτεταμένη υγρασία σε άλλα.

Για την μετάβασή της +πλευσης στον φθινοπωρινό προορισμό της, για ακόμη μία φορά έχει την υποστήριξη των μεγάλων της ακτοπλοΐας και των αεροπορικών μεταφορών.

H Blue Star Ferries ανέλαβε την χορηγία της μεταφοράς μας από τη Ρόδο προς το Καστελλόριζο και την επιστροφή στο Νησί των Ιπποτών, τροποποιώντας μάλιστα το τακτικό της δρομολόγιο για να επιτρέψει την καλύτερη δυνατή δράση μας, ενώ η Aegean Airlines μας παρείχε ειδική τιμολόγηση στα αεροπορικά εισιτήρια για την μετάβαση από την Αθήνα προς τη Ρόδο και την επιστροφή στην πρωτεύουσα.

Η +πλευση θα πραγματοποιήσει στο Καστελλόριζο και σειρά εκδηλώσεων ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα:

- για τις συνέπειες του καπνίσματος, στο πλαίσιο του προγράμματος SmokefreeGreece του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας

- για την αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών, με εργαστήρι δημιουργίας χριστουγεννιάτικων στολιδιών

- συλλογικής συγγραφής και εικονογράφησης ενός παραμυθιού που θα «παρακολουθήσει» την +πλευση από το Καστελλόριζο μέχρι το τέλος του Διάπλου 2018. Το πρώτο κεφάλαιο θα δημιουργήσουν οι μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού της Μεγίστης, ενώ κάθε επόμενο οι μαθητές των νησιών όπου θα βρεθεί η +πλευση (και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα).

- κυνήγι θησαυρού για τους μικρότερους κατοίκους του νησιού, με επιμορφωτικό χαρακτήρα, στα δρομάκια του οικισμού της Μεγίστης.

Δελτίο Τύπου από την εταιρία +πλεύση