Κέα: Αναμένεται άμεσα τεστ στους 190 αλλοδαπούς του φορτηγού πλοίου

Στην Κέα μετέβη πριν από λίγο πολυμελές κλιμάκιο στελεχών του ΕΟΔΥ. Αποστολή τους να υποβάλουν σε τεστ για κορωνοϊό τους 190 αλλοδαπούς επιβάτες του τουρκικού δεξαμενόπλοιου Dorduncu, το οποίο είχε προσαράξει στο λιμάνι του νησιού, τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου. 

Πρόκειται για 123 άνδρες, 29 γυναίκες και 38 παιδιά, οι οποίοι παρέμεναν σε καραντίνα στις εγκαταστάσεις ενός παλιού ξενοδοχείου που ανήκει στον δήμο. Τρεις από τις γυναίκες ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" στην Αθήνα, ενώ τρεις Σύροι 32, 38 και 26 ετών συνελήφθησαν ως οι διακινητές των μεταναστών.

Η 14ήμερη καραντίνα ολοκληρώνεται και ενόψει της μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών σε κλειστή δομή της ενδοχώρας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στη Τζια. Τα συνολικά 13 στελέχη του οργανισμού μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού που απέπλευσε από το Λαύριο.

Πρόκειται να υποβάλουν σε τεστ για κορωνοϊό τους αλλοδαπούς και τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα γίνουν γνωστά τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Οι 190 μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτημα ασύλου καθώς συνελήφθησαν στη διάρκεια που είχε ανασταλεί η σχετική δυνατότητα λόγω της κρίσης στον Έβρο. 

Οπως ανέφερε χθες η Δήμαρχος Ειρήνη Βελισσαροπούλου μέσα από τη σελίδα (kea.gr) του Δήμου "  Από την πρώτη στιγμή και χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμη διασύνδεση της Δημοτικής Αρχής και ανθρώπων που έσπευσαν να βοηθήσουν προσπαθήσαμε να κοινοποιήσουμε το γεγονός και το πρόβλημα που δημιούργησε και να αποσπάσουμε επίσημη απάντηση για τη διαχείρισή του.

Την Τετάρτη 1 Απριλίου, μετά από συντονισμένες προσπάθειες, απομακρύνθηκαν από την Κέα, 8 Π.Ε.Π. για τα οποία είχε εκδοθεί 30ήμερη εντολή ανάκλησης κράτησης.

Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει επίσημη απάντηση για την οριστική απομάκρυνση των υπολοίπων, παρόλη την αλληλογραφία και την τηλεφωνική επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία". 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News