Κέα - covid 19: Το νήπιο στο σπίτι του, απολύμανση στις σχολικές μονάδες

Κέα

Πρωί Κυριακής 4 Οκτωβρίου και μέσω του Δήμου Κέας, γινόμαστε κοινωνοί της είδησης " το νησί μας υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19. Πρόκειται για ένα παιδάκι νηπιακής ηλικίας από την Κάτω Μεριά. Το ίδιο και η οικογένεια του έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα".

Ο Κορωνοϊός βρέθηκε και στην Κέα.. Αφήσε για λίγο την Κύθνο και έκανε ταξίδι στο γειτονικό νησί και στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα... Ο Νίκος Συρμαλένιος με ανακοίνωσή του το πρωί της Δευτέρας - μία ημέρα αργότερα - μας γνωστοποιεί τις πρώτες δράσεις του Δήμου Κέας αλλά και τις συνέπειες... " Συνυπογράφουμε το αίτημα του Δήμου Κέας για άμεση έλευση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί για ιχνηλάτηση επαφών, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Ήδη, σύμφωνα με το αίτημα του Δήμου Κέας, δύο σχολικές μονάδες είναι κλειστές ενώ οι υπόλοιπες υπολειτουργούν, αφού εύλογα εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, έχει δημιουργηθεί ανησυχία στην τοπική κοινωνία".

Και αργά το απόγευμα θα έχουμε μία ακόμη εξέλιξη. Ο Δήμος Κέας, ενημερώνει για τις εξελίξεις. Τονίζει ότι η υγεία του νηπίου είναι καλή, παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι της οικογένειάς και γα τις δράσεις που έχουν γίνει.. Ποιες είναι;

"Λόγω του κρούσματος covid-19 που βρέθηκε στην Κέα, ο Δήμος Κέας έχει προσκαλέσει τον ΕΟΔΥ γραπτώς, αλλά και τηλεφωνικώς στην αρμόδια υπηρεσία, ώστε να επισκεφθεί το νησί μας κλιμάκιο του. Η επιστολή που απεστάλη, κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές της Κέας.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί η απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσιο – Λύκειο – ΕΠΑΛ). Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί ήδη από εχθές η απολύμανση των μέσων μεταφοράς των μαθητών.

Το παιδί που βρέθηκε θετικό στον ιό covid-19 συνεχίζει να είναι σε καραντίνα μαζί με την οικογένειά του. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα νέα δεν έχουμε κανένα νέο κρούσμα. Ευχόμαστε στο παιδί γρήγορη ανάρρωση".

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Δήμου Κέας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News