Κέα: Διακομιδή δύο παιδιών στην Αθήνα, αρνητικά τα δείγματα για Κορωνοϊό

Τα λέμε συνεχώς... Και γινόμαστε κουραστικοί.. Τα μικρά νησιά στην άγονη - κυρίως - γραμμή του Αιγαίου δεν αντέχουν... Ακόμη και τα μεγαλύτερα, εάν υποθέσουμε ότι η Κέα ανήκει σ' αυτά με δεδομένο ότι είναι κοντά στην Αττική... Εδώ και αρκετές φιλοξενεί 196 μετανάστες που βρέθηκαν στο νησί μετά την προσάραξη φορτηγού πλοίου, το οποίο είχε φύγει από την Τουρκία για την Ιταλία, αλλά λόγω κακών καιρικών συνθηκών βρέθηκε στην Κέα... Παρά τα αιτήματα του Δήμου Κέας ώστε να μετακινηθούν οι μετανάστες σε άλλη δομή, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, ο κρατικός μηχανισμός δεν ... ακούει. Και έτσι, το βράδυ της 29ης Μαρτίου είχαμε διακομιδή δύο παιδιών στην Αθήνα... 

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από την επίσημη σελίδα του Δήμου (kea.gr) που τονίζει "  Στην Αθήνα διακομίστηκαν εχτές από την Κέα 2 παιδιά εκ των παρανόμως εισερχόμενων προσώπων που βρέθηκαν στο νησί μετά την προσάραξη πλοίου στο λιμάνι της Κορησσίας. Το ένα διακομίστηκε λόγω ατυχήματος και το άλλο λόγω υψηλού πυρετού. Υποβλήθηκαν σε εξέταση για κορωνοϊό και, όπως ενημερωθήκαμε από το Π.Π.Ι. Κέας, τα δείγματα ήταν αρνητικά. Και τα δύο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Το Λιμενικό Σώμα, η Αστυνομία και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας συνεργάστηκαν αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τους ευχαριστούμε. Στο πλευρό τους πάντα βρίσκεται και ο Δήμος Κέας βοηθώντας με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για το ζήτημα της μεταφοράς των 196 παρανόμως εισερχόμενων προσώπων και είμαστε εν αναμονή ενημέρωσης για το πότε θα πραγματοποιηθεί. Οι αρμόδιες αρχές είναι σε επαγρύπνηση και συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο".

Εργα του Δήμου σε εξέλιξη 

Και επειδή η ζωή ..συνεχίζεται, έχουμε και έργα που είναι σε εξέλιξη από το Δήμο Κέας... Ας δούμε ποια είναι αυτά... "  Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, η αναβάθμιση των υποδομών και η συνολική ανάπτυξη του τόπου μας, ήταν και εξακολουθεί να είναι το όραμά μας. 

Στο πλαίσιο αυτό:

  • Επανακινούμε την -εδώ και χρόνια- στάσιμη μελέτη ύδρευσης Κορησσίας – Οτζιά, επικαιροποιώντας την με νέα στοιχεία, προκειμένου να προχωρήσουμε σε ανάθεση.
  • Συντάσσουμε μελέτη για βελτιώσεις στη δημοτική και αγροτική οδοποιία, σε ό, τι αφορά στα ασφαλτικά έργα και την κατασκευή τεχνικών έργων απορροής ομβρίων υδάτων κατά μήκος αυτής.
  • Συνεχίζουμε το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», με στόχο να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να ενταχθεί και η περιοχή των Ποισσών στο πρόγραμμα.
  • Σε συνεργασία με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (πρώην Ι.Γ.Μ.Ε.)  διερευνούμε τη δυνατότητα διάνοιξης νέων γεωτρήσεων για την εξασφάλιση της επάρκειας νερού για τις ανάγκες του συστήματος. 

Η εντολή όλων για αναβάθμιση του νησιού μας ποικιλλοτρόπως είναι νωπή. Με ψυχραιμία, προσοχή, συλλογική προσπάθεια και συστηματική δουλειά, προχωράμε με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News