Κέα: Στη δομή της Νέας Καβάλας μεταφέρονται οι μετανάστες (video)

" Σήμερα, Τετάρτη 8 Απριλίου, τα Παράνομα Εισερχόμενα Πρόσωπα, που βρέθηκαν στην Κέα μετά την προσάραξη πλοίου, αποχωρούν από το νησί μετά από 22 ημέρες. Ο Δήμος Κέας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους φορείς και τους ανθρώπους, εντός και εκτός Κέας, που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κέας σχετικά με την αναχώρηση των μεταναστών που βρέθηκαν στο νησί των Δυτικών Κυκλάδων επί 22 ημέρες.. 

Το πρωί μεταφέρθηκαν από την Κέα μέσω Andros Jet προκειμένου να ταξιδέψουν και να εγκατασταθούν στη δομή της Νέας Καβάλας. Οπως είναι γνωστό 196 άτομα (σ.σ. μαζί με τους διακινητές) είχαν αποβιβαστεί στο νησί, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν και το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες του είχε τελικό προορισμό την Ιταλία προσάραξε στη Τζιά ωστόσο ορισμένοι από αυτούς μεταφέρθηκαν άμεσα στην ενδοχώρα λόγω προβλημάτων υγείας.

Οι υπόλοιποι παρέμειναν στο νησί λόγω των μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού που επιβάλλει 14ήμερη καραντίνα σε όποιον εισέλθει στην Ελλάδα από χώρες όπου υπάρχουν κρούσματα όπως η Τουρκία. Την προηγούμενη Παρασκευή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στη Τζιά και πήρε δείγματα προς εξέταση από όλους τους μετανάστες, ωστόσο μέχρι στιγμής κανένα από τα δείγματα που εξετάστηκαν δεν προέκυψε θετικό στον ιό.  Η δήμαρχος Ελένη Βελισσαροπούλου τονίζει πως το επόμενο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η απομάκρυνση του πλοίου που προσάραξε στο νησί και μεγάλο τμήμα του οποίου έχει ήδη βυθιστεί

Το ευχαριστώ του κου Λεονταρίτη

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κος Γιώργος Λεονταρίτης σε δελτίο ενημέρωσης είχε αναφέρει: "Οι συντονισμένες ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Λεονταρίτη, με τη συνδρομή του Επάρχου Κέας – Κύθνου Ιωάννη Ευαγγέλου και της Δημάρχου Κέας Ειρήνης Βελισσαροπούλου, βρήκαν ανταπόκριση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Οι 193 πρόσφυγες – μετανάστες που «φιλοξενούνται» στο νησί μετά την προσάραξη του πλοίου που τους μετέφερε από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, αναμένεται σήμερα να προωθηθούν σε κέντρα υποδοχής της ηπειρωτικής χώρας, αφού εξετάστηκαν από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και εξέτισαν την υποχρεωτική καραντίνα των 14 μερών.

«Ένα μεγάλο πρόβλημα για το νησί της Κέας, που κλήθηκε να φιλοξενήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αν και απροετοίμαστο σε ιατρικές και κτηριακές υποδομές, έχει αίσιο τέλος. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επίλυση αυτού του προβλήματος» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης".

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News