Κίμωλος: Προσάραξη σκάφους και τραυματισμός επιβάτη

Κυριακή 11 Οκτωβρίου... Μεσημέρι και ενεργοποιείτε ο συναγερσμός στην Λιμενική Αρχή Κιμώλου. Τι ειχε συμβεί; Ιστιοφόρο με οκτώ επιβάτες (όλοι ξένοι) λόγω καιρού προσάραξε νοτιοανατολικά του νησιού.. Κινητοποίηση από ιδιωτικά σκάφη, βοήθεια από ιδιώτη δύτη και το σκάφος αποκολλήθηκε ώστε να μεταβεί με ίδια μέσα στην Μήλο. Εκεί αποβιβάστηκαν οι επιβάτες, 74χρονη που ήταν τραυματισμένη μέσω ιδιωτικού σκάφους μεταφέρθηκε στη Μήλο κι από εκεί το Κέντρο Υγείας ενημέρωσε για διακομιδή στην Αττική... Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπήρξε περιστατικό εισροής υδάτων...

Αναλυτικά η ανακοίνωση μέσω δελτίου Ενημέρωσης από την Κεντρική Διεύθυνση Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες (11/10), η Λιμενική Αρχή Κιμώλου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού  Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., για προσάραξη του ιστιοφόρου σκάφους ''ΟΝΑΡ'' Ν.Π. 12063, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Κιμώλου, με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος ''ΔΕΛΦΙΝΙ ΙΙ'' Ν.Λ. 817 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και το Ε/Γ-Λάντζα ''ΦΛΩΡΑ Β΄'' Τ. Λαυρίου 985 με ιδιώτη δύτη, ενώ το εν λόγω σκάφος, αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του δύτη και με ιδία μέσα κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Αδάμαντα ν. Μήλου.
Από το περιστατικό προκλήθηκε ο τραυματισμός μιας 74χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος, η οποία μεταφέρθηκε με το ''ΔΕΛΦΙΝΙ ΙΙ'' στο λιμένα “ΠΟΛΛΩΝΙΩΝ” Μήλου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μήλου και στη συνέχεια, διεκομίσθη με Ε/Γ-Τ/Χ πλοίο σε νοσοκομείο της Αττικής, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κιμώλου, ενώ από το Λιμεναρχείο Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News