Κίμωλος: Το πρώτο νησί των Κυκλάδων που θεωρείται covid free

Κι έχουμε το πρώτο νησί που λογίζεται ως covid free στις Κυκλάδες. Και προφανώς κέρδισε με διαφορά στήθους την Θηρασιά. Οχι, ότι έχει κανένα νόημα. Απλά η Κίμωλος από χθες είναι το νησί όπου όλοι οι κάτοικοί της (624) έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων. Η είδηση έρχεται από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μήλου, Κωνσταντίνου Μακρή, ο οποίος ενημέρωσε ότι "  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία εντός 2 ημερών και ο επαναληπτικός εμβολιασμός των κατοίκων της Κιμώλου. Το σύνολο των εμβολιασθέντων ανέρχεται στα 624 άτομα, χωρίς να έχει υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Η Κίμωλος πλέον χαρακτηρίζεται ως το πρώτο COVID-free νησί στις Κυκλάδες ".

Εμείς να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να θυμίσουμε ότι η πρώτη δόση του εμβολιασμού είχε γίνει στις 21 Μαρτίου όταν είχαμε αναφέρει ότι «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση του εμβολιασμού με σχεδόν καθολική συμμετοχή των κατοίκων της Κίμωλου, καθώς πραγματοποιήθηκαν 569 εμβολιασμοί στο σύντομο διάστημα των δυόμιση ημερών.

Στόχος όλων μας είναι να θωρακιστούν οι κάτοικοι των νησιών απέναντι στην πανδημία και ως εκ τούτου, τα COVID- free νησιά μας να προσελκύσουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό τουριστών εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, μιας και η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης ως τουριστικός προορισμός παγκοσμίως.

Ευχαριστούμε το κλιμάκιο των ιατρών και νοσηλευτών του Κ.Υ. Μήλου που μετέβαιναν καθημερινά στην Κίμωλο, με αντίξοες καιρικές συνθήκες, για την ολοκλήρωση των εμβολιασμών εντός των χρονικών ορίων που προβλέπονται και φυσικά τους ιατρούς, νοσηλευτές και τα πληρώματα ασθενοφόρου του Π.Π.Ι. Κιμώλου για την ευσυνειδησία που επέδειξαν.

Ευχαριστούμε επίσης το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους της Κιμώλου, τόσο για τη φιλοξενία που μας επεφύλαξαν, όσο και για τη συνεργασία και το συντονισμό  της προσέλευσης των κατοίκων της Κίμωλου στο εμβολιαστικό κέντρο. Παράλληλα, το φέρι μποτ «Οσία Μεθοδία» και τον καπετάνιο του θαλάσσιου ταξί, Βαγγέλη Βαμβακάρη (Χειμώνα), για τις δωρεάν μεταφορές του κλιμακίου. Όλα διεξήχθησαν ομαλά.»

Τι άλλο να πούμε; Καλή ανοσία στους κατοίκους και προσοχή, τίποτα δεν τελείωσε ακόμη 

Ευχαριστούμε τα mileikanea.gr για τη πληροφορία 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News