Κίναρος: Λήξη συναγερμού, εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία της η Κυρά - Ρηνιώ

Τέλος καλό, όλα καλά και τέλος από τα συγγενικά πρόσωπα της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, Ειρήνης Κατσοτούρχη  Όπως έγινε γνωστό μετά τις τέσσερις το απόγευμα μετέβη στο νησί Super Puma, που απογειώθηκε από τη Ρόδο. Μέσα στο ελικόπτερο βρίσκονταν στρατιωτικός γιατρός και ομάδα διασωστών. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επικοινωνία από το ελληνικό Πεντάγωνο, ενώ μαζί της κατάφερε να επικοινωνήσει και κάτοικος της Σύρου. 

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και τρεις ημέρες είχε χαθεί η επικοινωνία μαζί της, με αποτέλεσμα οι δικοί της άνθρωποι να ανησυχήσουν. Μάλιστα, η κόρη της Ακαθή, (.σ.σ κάτοικος Καλύμνου) είχε δηλώσει στην ιστοσελίδα ethnos.gr «Με τη μητέρα μου μιλούσαμε κάθε μέρα 2-3 φορές. Η τελευταία φορά ήταν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ανταλλάξαμε ευχές και ανανεώσαμε την επικοινωνία μας για το πρωί της Τρίτης παραμονή Πρωτοχρονιάς. Δεν μας κάλεσε και, όσες φορές προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί της, το τηλέφωνό της ήταν και είναι απενεργοποιημένο. Ανησυχούμε πολύ για την τύχη της»

Ζητήθηκε η συνδρομή του λιμενικού Σώματος αλλά ελέω κακών καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να μεταβή σκάφος του Λιμενικού στην Κίναρο και τελικά μετά τις 4 απογειώθηκε το ελικόπτερο του Super Puma.... Και αποδείχτηκε αυτό που όλοι περίμεναν και είχαν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν... Λόγω της κακοκαιρίας, υπήρχε βλάβη στην τηλεφωνική σύνδεση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να την εντοπίσουν.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Στεφανή

Καλά στην υγεία της είναι η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, αναφέρει το ΑΠΕ. Την  κυρία Ρηνιώ εντόπισε το πλήρωμα του ελικοπτέρου Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε  μαζί με διασώστη και ιατρό από τη Ρόδο για το σκοπό αυτό. Το ελικόπτερο θα επιστρέψει στη βάση του ενώ μόλις καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες θα μεταφερθεί στο νησί ανάλογο τεχνικό προσωπικό για την αποκατάσταση βλαβών των δικτύων. Μάλιστα, οι πρώτοι που ενημερώθηκαν ήταν οι συγγενείς της ώστε να ηρεμήσουν... 

Σύμφωνα με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και του ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό της και την αποκατάσταση της επικοινωνίας με το νησί.