Κίναρος: Με Super Puma η προσπάθεια εντοπισμού της Κυρά - Ρηνιώ

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια της κόρης της κυρα-Ρηνιώς, της μοναδικής κατοίκου στη βραχονησίδα Κίναρος στη μέση του Αιγαίου που έχει να δώσει σημεία εδώ και τρία εικοσιτετράωρα. Μόνιμη κάτοικος Καλύμνου, η κόρη της κυρίας Ειρήνης,  Ακαθή, ζει ώρες αγωνίας, καθώς, όπως είπε αποκλειστικά στο ethnos.gr, έχει να επικοινωνήσει με τη μητέρα της από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (30 Δεκεμβρίου).

Διαψεύδει, μάλιστα, τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον εντοπισμό της. Μέχρι και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στις 16.30 δεν έχει δώσει σημεία ζωής και σε λίγες ώρες συμπληρώνονται τρεις μέρες από την τελευταία επικοινωνία.

«Μιλούσαμε 2-3 φορές τη μέρα»

«Με τη μητέρα μου μιλούσαμε κάθε μέρα 2-3 φορές. Η τελευταία φορά ήταν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ανταλλάξαμε ευχές και ανανεώσαμε την επικοινωνία μας για το πρωί της Τρίτης παραμονή Πρωτοχρονιάς. Δεν μας κάλεσε και, όσες φορές προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί της, το τηλέφωνό της ήταν και είναι απενεργοποιημένο. Ανησυχούμε πολύ για την τύχη της» είπε στο ethnos.gr η κυρία Ακαθή, ενώ σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται και οι δυο γιοι της κυρα-Ρηνιώς, ο Γιώργος, που αυτή την περίοδο μένει και εργάζεται επίσης στην Κάλυμνο, αλλά και ο Γρηγόρης, που βρίσκεται στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Ο Γιώργος για περίπου 4-5 μήνες τον χρόνο βρίσκεται μαζί της στο νησάκι Κίναρος, βοηθώντας την στη φροντίδα των ζώων και την καλλιέργεια του μποστανιού που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το μικρό φυσικό λιμανάκι.

 «Προσευχόμαστε για τη μητέρα»

«Ζητήσαμε τη συνδρομή του Λιμενικού, αλλά οι άνθρωποι μας είπαν πως οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για να προσεγγίσει κάποιο σκάφος. Λίγο μετά τις 4 σήμερα το απόγευμα ενημερωθήκαμε πως απογειώνεται Super Puma. Προσευχόμαστε για τη μαμά. Κάθε μέρα την ρωτάμε εάν θέλει να πάμε να την πάρουμε, αλλά δεν αφήνει με τίποτα το νησί της. Είναι δυνατή. Ανησυχούμε αλλά θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά».

 «Ίσως έμεινε από ρεύμα»

Όσο για το πιο πιθανό και αισιόδοξο σενάριο που θέλει να σκέπτεται τούτες τις ώρες είπε: «Ίσως λόγω της κακοκαιρίας να ξέμεινε από ηλεκτρικό ρεύμα και ξέμεινε από μπαταρία στο κινητό. Πρόσφατα μίλησε στο ethnos.gr για την επιθυμία της να φτιαχτούν οι υποδομές στο νησί αλλά και ένα καμαράκι. Ελπίζω να μη σταθούν όλα αυτά μοιραία. Ας βρεθεί σώα και μετά θα πούμε περισσότερα. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας».