ΚΚΕ - Πάρος: Να μην διαλυθούν τα ΕΛΤΑ στο νησί της Πάρου

ΕΛΤΑ Πάρου

"... Στην Πάρο (όπως σχεδόν σ’ ολόκληρη την επαρχία της χώρας μας) δεν υπάρχουν διευθύνσεις και η ταξινόμηση της αλληλογραφίας πριν την διανομή γίνεται αποκλειστικά σε προσωπική βάση, γνωρίζοντας ο υπάλληλος – διανομέας τους κατοίκους του νησιού. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι στην Παροικία την περιοχή της Β’ Αστικού τομέα ο διανομέας εξυπηρετεί πάνω από 2000 αποδέκτες, στην πλειοψηφία τους μικρούς επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων δωματίων, ξενοδοχείων και καταστημάτων εστίασης...."

Ερώτηση κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ στην Βουλή και στον αρμόδιο υπουργό της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με το μέλλον των ΕΛΤΑ στη Πάρο, καθότι η φημολογία οργιάζει.. Και ζητούν  "τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως τα ΕΛΤΑ στην Πάρο ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του λαού του νησιού;"

Αναλυτικά η ερώτηση που έχουν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ με τίτλο "Υποστελέχωση που έχει οδηγήσει στη διάλυση των υπηρεσιών ΕΛΤΑ στην Πάρο"

Ερώτηση Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα:

Υποστελέχωση που έχει οδηγήσει στη διάλυση των υπηρεσιών ΕΛΤΑ στην Πάρο

Η Πάρος με τους μόνιμους 15000 κατοίκους και εξαπλάσιους την καλοκαιρινή περίοδο, τους τελευταίους μήνες στερείται ουσιαστικά των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ. Πρέπει να υπολογίσουμε, για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, ότι η Πάρος τους μισούς μήνες του έτους κατοικείται και από πολλαπλάσιο αριθμό εποχιακών επαγγελματιών του τουρισμού και κατά συνέπεια οι ανάγκες των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ παίρνουν τεράστιες διαστάσεις.

Τα καταστήματα ΕΛΤΑ (Παροικιάς – Νάουσας) μέχρι πρότινος εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού 10 μόνιμοι υπάλληλοι. Σήμερα τα ΕΛΤΑ βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους αδυναμίας εξυπηρέτησης των αναγκών του λαού της Πάρου γιατί υπάρχουν μόνο 3 μόνιμοι υπάλληλοι και δύο υπάλληλοι που προσλαμβάνονται με μηνιαίες συμβάσεις εργασίας μέσω γραφείων ενοικιάσεως εργαζομένων, με συνέπεια τόσο να είναι κακοπληρωμένοι, όσο και να εναλλάσσονται πολύ συχνά.

Στην Πάρο (όπως σχεδόν σ’ ολόκληρη την επαρχία της χώρας μας) δεν υπάρχουν διευθύνσεις και η ταξινόμηση της αλληλογραφίας πριν την διανομή γίνεται αποκλειστικά σε προσωπική βάση, γνωρίζοντας ο υπάλληλος – διανομέας τους κατοίκους του νησιού. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι στην Παροικία την περιοχή της Β’ Αστικού τομέα ο διανομέας εξυπηρετεί πάνω από 2000 αποδέκτες, στην πλειοψηφία τους μικρούς επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων δωματίων, ξενοδοχείων και καταστημάτων εστίασης. Φυσικά, αυτό είναι αδύνατον να γίνει με τους λίγους και ενοικιαζόμενους υπαλλήλους και με τη συχνή εναλλαγή τους με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται τεράστιος όγκος αδιανέμητων επιστολών – δεμάτων. Για να βρούνε την αλληλογραφία τους οι κάτοικοι της Πάρου μετά πολύ μεγάλη καθυστέρηση είναι υποχρεωμένοι να ψάχνουν μόνοι τους στους συσσωρευμένους όγκους επιστολών.

Ο κίνδυνος να χαθούν ή να φτάσουν καθυστερημένα στους δικαιούχους λογαριασμοί Ο.Κ.Ω., αλλά και η πιθανότητα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα από την ουσιαστική κατάργηση του απορρήτου της αλληλογραφίας (αφού όλοι ψάχνουν όλους τους φακέλους), είναι πολύ μεγάλος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως τα ΕΛΤΑ στην Πάρο ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του λαού του νησιού;

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News