Κολυμβητές παρασύρθηκαν από τεράστια κύματα στην Τήνο

Ωρες αγωνίας έζησαν δύο κολυμβητές στην Τήνο, οι οποίοι παρασύρθηκαν από μεγάλα κύματα αλλά ευτυχώς σώθηκαν χάρη στην αυτοθυσία συνανθρώπων τους. 

Η άμεση επέμβαση του λιμεναρχείου Τήνου και του λιμενάρχη Βασίλειου Αποστολόπουλου έσωσαν από πνιγμό τους δύο Έλληνες κολυμβητές στην παραλία του Αγίου Φωκά στην πόλη της Τήνου. Οι άτυχοι άντρες είχαν πάει για μπάνιο, αλλά οι ισχυροί άνεμοι και τα τεράστια κύματα τους παρέσυραν στο ανοικτό πέλαγος όπου έπρεπε να δώσουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. 

kima2.jpg

Ευτυχώς η άμεση επέμβαση και οι συντονισμένες προσπάθειες του πλωτού σκάφους 609 και από στεριάς των στελεχών του λιμεναρχείου Τήνου, υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του λιμενάρχη, είχε ως αποτέλεσμα να σωθούν οι κολυμβητές και να οδηγηθούν ασφαλείς στη στεριά.

kima3.jpg
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις σκηνές διάσωσης παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα παραθεριστές και κάτοικοι από την ακτή. 

ka5.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνεμοι στην Τήνο είναι τόσο δυνατοί σήμερα, που προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο λιμάνι, με τα πλοία να δυσκολεύονται να δέσουν.

Πηγή: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News