Κωμιακή: Αμεση κατάσβεση της φωτιάς

Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα η Κωμιακή αντιμετώπισε θέμα πυρκαγιάς… Και μάλιστα στο ίδιο περίπου σημείο, στη θέση Τρούλλος. Η πρώτη φορά ήταν στις 3 Ιουνίου όταν ξέσπασε πυρκαγιά αλλά χάρη στην άμεση αντίδραση των εθελοντών (με επικεφαλής τον πρόεδρο του οικισμού κο Κορρέ) και βέβαια της πυροσβεστικής υπό τις οδηγίες του Χρήστου Μπόπη – πυραγού, διοικητή του Πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί – όλα πήγαν κατ' ευχήν και δεν υπήρξε μεγάλο πρόβλημα…

Σήμερα είχαμε μία ακόμη πυρκαγιά που ξεκίνησε το πρωί και πάλι σχεδόν στο ίδιο σημείο. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την Διοίκηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.30 και μετά από ενημέρωση από τους κατοίκους της Κωμιακής, τρία πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ άνδρες ρίχτηκαν στη μάχη για τη κατάσβεση της φωτιάς. Μάλιστα λόγω των ανέμων και του δύσβατου της περιοχής, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές με τα φτυάρια ουσιαστικά σταμάτησαν τη φωτιά πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις με το πρώτο απολογισμό να μιλάει για έξι καμένα στρέμματα χορτολιβαδικής περιοχής.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από δύο περίπου ώρες, αλλά παραμένει σε επιφυλακή τμήμα του πυροσβεστικού κλιμακίου ώστε να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Να σημειώσουμε ότι λίγο νωρίτερα φέτος είχαμε φωτιά και στην περιοχή του Ποταμού στο δρόμο Κωμιακής προς τον Απόλλωνα ενώ γενικά φέτος έχουμε αρκετές πυρκαγιές κάτι που δεν έχει προηγούμενο με βάση τα στοιχεία των περασμένων ετών.

Να σημειώσουμε ότι οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα του Giorgos Komiaki που αναφέρει ανάμεσα στα άλλα ότι «Σε χρόνο μηδέν, βρεθήκαμε στη φωτιά, μαζί με τον Αντώνη Αλιμπέρτη, Κώστα Κορρέ και Θοδωρή Χωριανόπουλο... Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική….. Η φωτιά έσβησε... Κάηκε, φυσικά, ένα μεγάλο κομμάτι και ευτυχώς, παρόλο τον αέρα, η δράση ήταν άμεση και απετράπησαν τα χειρότερα…»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News