Κόπηκαν Mega, Σαββίδης

Τρεις είναι οι «κομμένοι» του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς ανακοινώθηκε η λίστα όσων περνούν στη β' φάση του διαγωνισμού. Πρόκειται για το Mega, την εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη και την εταιρεία με έδρα την Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Mega κόπηκε διότι δεν διέθετε τραπεζική ενημερότητα, ενώ η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη μάλλον «πληρώνει» τη σχέση που εμφανιζόταν να έχει με στελέχη των ΑΝΕΛ και συνεργάτες του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι θα στελέχωναν τις διευθυντικές θέσεις του καναλιού - γεγονός που εάν αληθεύει, ενδεχομένως έχει και ενδοκυβερνητικές προεκτάσεις, ύστερα από τη δήλωση του υπουργού Άμυνας για τον Χρήστο Καλογρίτσα (σ.σ.: ότι δεν θα ήθελε να πάρει άδεια, παρότι είναι κουμπάρος του).

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι από την πρώτη στιγμή είχε τεθεί εκτός το ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη, για τυπικούς λόγους, ενώ σοβαρό ζήτημα που θα φέρει καθυστερήσεις στην τελική διαδικασία ανακύπτει με την κήρυξη ως άγονου του διαγωνισμού για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διενέργεια της δημοπρασίας των 4 αδειών.

Η απόφαση

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης:

 «Με την με Αρ.Πρωτ. 178/19-7- 2016 απόφαση, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, εγκρίθηκε το Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού και προεπελέγησαν οι υποψήφιοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Εκτός διαγωνισμού βγήκαν το Mega (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL), η DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (του Ιβάν Σαββίδη) η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» που ανήκει σε εταιρεία κυπριακών συμφερόντων ενώ εξ αρχής είχε «κοπεί» το City News ΑRΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη. Και εδώ μπορείτε να διαβάσετε τους λόγους για τους οποίους κόπηκαν οι τρεις υποψηφιότητες.

Κατά της αποφάσεως έγκρισης του Πρακτικού προεπιλογής και προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τελικός κατάλογος των συμμετεχόντων στην δημοπρασία, οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα της προδικαστικής προσφυγής, όπως προβλέπεται από την Προκήρυξη 1/2016 (Κεφ. 6.4).

Ερώτηση

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ.Λ.Κρέτσος, για λόγους, που άπτονται της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και ενίσχυσης της διαφάνειας απηύθυνε το ερώτημα προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, και τηn Εταιρεία των Ορκωτών Λογιστών, που υποστήριξε το έργο της Επιτροπής κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών υποψηφίων DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) και ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL), που αποκλείστηκαν από την προεπιλογή είναι θεραπεύσιμοι».