Κως: Εκδοση στη Φιλανδία 46χρονου για βιασμό ανηλίκου

Στη Φινλανδία θα εκδοθεί σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου του Όουλου Φιλανδίας ένας 46χρονος κάτοικος της Κω προκειμένου να δικασθεί για διακεκριμένη περίπτωση βιασμού και για διακεκριμένη περίπτωση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκου, με βούλευμα που εξέδωσε μετά από δημόσια συνεδρίαση το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου.

Την 20ή Απριλίου 2022 συνελήφθη ο εκζητούμενος, διότι, σύμφωνα με μήνυμα του SIRENE Φινλανδίας, το οποίο κοινοποιήθηκε στις Ελληνικές Αρχές, διώκεται για το ό,τι μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2008 και 31ης Δεκεμβρίου 2009, εκμεταλλευόμενος ένα παιδί ηλικίας 7 – 8 ετών, το εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή χρησιμοποιώντας βία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το dimokratiki.gr, του αποδίδεται ότι μπήκε σε δωμάτιο του θύματος σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ότι την άρπαξε, ότι την άγγιξε κάτω από το πουκάμισο και το παντελόνι και την πήγε στο κρεβάτι και την εμπόδισε να δραπετεύσει κρατώντας την από τα χέρια. Παράλληλα, φέρεται να την βίασε τρεις φορές και να ασέλγησε εις βάρος της απειλώντας της ότι θα έκανε κακό στους συγγενείς της αν έλεγε σε κάποιον τι είχε συμβεί.

Ο άνδρας ισχυρίζεται ότι τα αναφερόμενα στο σε βάρος του εκδοθέν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είναι ψευδή. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου.  

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News