Κως; Έτοιμο προς χρήση σε χρόνο ρεκόρ το λιμάνι

Μετά από δέκα ημέρες το λιμάνι της Κω αναμένεται να ανοίξει και πάλι, αύριο Κυριακή 13 Αυγούστου…. Και θα είναι το πρώτο πλοίο που θα δέσει μετά το πέρας των εργασιών για την αποκατάστασή του μετά τις ζημιές που υπέστη από τον πρόσφατο σεισμό..

Σήμερα είναι η ημέρα κρίσης καθότι χθες, ο εργολάβος το παρέδωσε προς πλήρη χρήση, ενώ σήμερα πρόκειται να πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση από τις επιβλέπουσες αρχές. Έτσι από Κυριακή θα αρθεί και επίσημα η απαγόρευση κατάπλου προς το λιμάνι. Τα έργα, αφορούσαν την κατασκευή νέας προβλήτας έτσι ώστε να είναι δυνατή η προσέγγιση των πλοίων της ακτοπλοΐας τα οποία έχουν αναγκαστεί να καταπλέουν στο λιμάνι της Κεφάλου λόγω των ζημιών που υπέστη το λιμάνι από τον σεισμό των 6,4 βαθμών Ρίχτερ που έπληξε το νησί τον περασμένο μήνα.

Στην παράδοση του έργου παρέστη χθες Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου.

 «Έγινε αγώνας δρόμου για να τελειώσει το έργο, αφού στις 30 Ιουλίου υπεγράφη η σύμβαση και στις 10 Αυγούστου παραδόθηκε το έργο» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών τονίζοντας ότι «όταν θέλουμε πράγματι όλοι μαζί οι συντελεστές να κάνουμε κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε». Να σημειώσουμε ότι ο κ. Σπίρτης έγραψε σχετικά στο Twitter του: «Επαναλειτουργεί το λιμάνιτης Κω. Επισκευάστηκε σε χρόνο – ρεκόρ, η προβλήτα που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό».

Χρειάζονται πάντως να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις στο λιμάνι της Κω που έχει υποστεί αρκετές ζημιές από τον σεισμό και όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός θα υπάρξει για τα απαιτούμενα έργα ανάθεση μελέτης τον Σεπτέμβριο με σκοπό να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Έκανε μάλιστα γνωστό ότι για τις απαιτούμενες εργασίες στο λιμάνι της Κω έχει ήδη εγκριθεί ποσό 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου